≫ 

Nezaboravne "laganice" ex Yu rock scene (Broj 2)

 ≫ 

Od čuvenih pesama grupa Zlatni prsti i COD, do kolaboracije Dušana Prelevića Preleta i Olivera Mandića

Komentari

  • Sto je tebi radostan zivot, u ritmu ex yu sirotinje.

    10. avgust 2022 | 14:02

    Reci draga, zasto sebi nanonis bol. Mesto da slusas ipceta, tomu, prave klasike narodne muzike, ti ex yu rok. Jos neces u grad, ako imaju moderni ritmovi, vidis draga, moras biti u korak sa vremenom. Tito i kralj, a bogami i sloba su odavno na nebu, sto bi se patila tim komunjarskim vremenom, ono jes bilo dobre muzike, u neku ruku al ti trebas volet sadasnjost. Ima puno lepih pesama, u stranoj produkciji, malo rege, malo tekno, bosa nova, dzez, bluz. Nije sve odmah jala, mula, rasta, maja berovic itd. Tu moras ukocit, i razmisliti o svemu. Sad imas i stranice, sa radio programom, strane zemlje, tako da opet mozes preskociti 10 sa armonikom, ukoliko bezis od iste, samo znaj, neces stici daleko, balkanom vlada narodna muzika. Moras se pomiriti sa tim. A predrasude treba odbacit, nije sve tako sivo. Svuda ima dobrih i losih pesama. Nemoj se ogranicavati, i zatvarati u sobu. Zivot je kratak, treba da se zivi maksimalno. Pozdrav i svako dobro, i autoru teksta, sto odvojio vreme da napise tekst. Sve je ovo, za serijal, ili laicki rubriku, bilo nekad sad se prepricava.

    • 10. avgust 2022 | 23:21

      ExYu

      @Sto je tebi radostan zivot, u ritmu ex yu sirotinje.

      Nisam rekla da imam predrasude prema narodnoj muzici, ali i stare pesme npr Sabana, Serifa, Ipceta, Vide Pavlovic, Tome se teze mogu cuti u izlascima. Nemam nista protiv, samo mi se 90% novokomponovanih stvari ne dopada (najmanje zbog muzike, vise zbog nakaradnih i polu-razumljivih tekstova), (sto je stvar licnog izbora naravno). Ne namecem svoj ukus, takodje postujem tudj. U zavisnosti od raspolozenja mogu reci da slusam od ex yu rok, narodne, starogradske, izvorne, sevdalinke do bluz i fado. Moj komentar je bio kompliment uredniku teksta, isti bi bio da je bio neki tekst o zanrovima koje sam nabrajala, al to sada nije tema ovog teksta. Muzika je sirok pojam, i ono sto sam zapamtila a jako mi se dopada je:" Muzika je univerzalni jezik kome prevod nije potreban, jer muzikom jedna dusa prica sa drugom". Srdacan pozdrav i sve najbolje.

  • ExYu

    10. avgust 2022 | 05:25

    Hvala za divan tekst. Iako sam '91 godiste, i nisam bila ni 'u planu' kada su ove grupe bile na vrhuncu slave, ovo su pesme uz koje sam odrasla, i ostala im verna. U izlascima uglavnom sedim kao hipnotisana jer se slusaju kojekakvi jala buba muva, kad dodjem kuci glava mi zvoni 3 dana. A secam se prvog vokmena i kasete presnimljene (razni izvodjaci ex yu), slusala bi po celu noc, cak i u wc camila po 2h jer svaka nova pesma mi dodje bolja od predhodne i tako u krug. Prve gitare i prve knjige 100ex yu rock hitova 💚

  • Ja, pa ja

    9. avgust 2022 | 12:10

    Zlatni Prsti-Zbogom ostaj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA