≫ 

Članovi YU grupe dobili zlatnu ploču za svoj rad, regionalne rokenrol zvezde najavile njihov koncert na Tašu

- Za 50 prvih godina uspešne saradnje. Na vama je da idemo dalje - rekao je Vladimir Graić ispred PGP-RTS-a

  • 4

Legendarna YU grupa će u subotu 10. septembra održati veliki koncert povodom 52 godine rada. Tim povodom, održana je konferencija za medije u RTS klubu u Beogradu, a članovi ovog sastava su govorili o svemu što nas očekuje na Tašu.

- Sve je spremno, sve funkcioniše kako treba. Još par proba, i to onih proba koje život znače za taj 10. septembar i možemo da krenemo sa koncertom. Još samo meteorološki uslovi da nas posluže i biće sve super - rekao je Žika Jelić.

Kao što je poznato, na koncertu YU grupe nastupiće kao gosti i brojni poznati muzičari sa prostora bivše Jugoslavije, kao što su: Tihomir Pop Asanović, Momčilo Bajagić Bajaga, Janez Bončina Benč, Dejan Cukić, Nikola Čuturilo Čutura, Bora Đorđević, Zvonimir Đukić Đule, Bruno Langer, Sead Lipovača Zele, Saša Lokner, Dado Topić i Vlatko Stefanovski.

Pored njih, biće još gostiju, što je otkrio Žika Jelić

- Radi se o deci muzičara koji su svirali sa nama i u nekom periodu dali doprinos kada je rad YU grupe u pitanju. To su od Raše Đelmaša ćerka, Aleksandra Đelmaš, koja će pevati i možda će odsvirati nešto. David Micić, on je sin čoveka koji je svirao sa nama bubnjeve neke tri godine. David Micić je vrlo poznat u Evropi, a najbolji ovde u Srbiji. Ovo je odlična prilika za sve koga zanima šta on radi i kakve kompozicije radi, pravi, da se informiše. Ovog puta će biti uklopljen u ono što YU grupa radi, sviraće jednu od naših kompozicija. Iz Novog Sada, Milovan Đurđić, to je čovek koji je neverovatno talentovan kada su žičani instrumenti u pitanju. Odlično svira gitaru, zato ga zovu Džimi. Pretpostavljate ko mu je uzor čim je dobio takav nadimak. Svira odlično bendžo, i to onaj kantri stil... On će biti zastupljen u više kompozicija, kada je YU grupa u pitanju. Instrumentalista koji će biti zastupljen je Saša Lokner na klavijaturama - rekao je Žika Jelić, pri čemu je najavljen program koji će trajati minimum 3 sata.

Vladimir Graić ispred PGP-RTS-a uručio je članovima YU grupe zlatnu ploču za njihov dosadašnji rad.

- Za 50 godina. Za 50 prvih godina uspešne saradnje. Na vama je da idemo dalje - rekao je Graić, a braća Jelić dobili su gromoglasan aplauz od svih prisutnih.

Inače, brojne regionalne zvezde, koje će biti deo velikog koncerta YU grupe na stadionu "Tašmajdan", najavili su ovaj jubilarni muzički događaj.

Pogledajte snimak.

Video: Regionalne rokenrol zvezde najavljuju veliki koncert Yu grupe na stadionu Tašmajdan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    7. septembar 2022 | 21:17

    Ok,malo od ZZ top,malo od Daire Straits ali poštovanje za sve ove godine.

  • С-17

    7. septembar 2022 | 18:39

    Праве легенде! Пре свега људи за пример!

  • Zreli za staracki dom.

    7. septembar 2022 | 23:16

    Al kad krenu ovako da lupaju, njihovi postovaoci, te da su zz top, ovo ono. A oni najgori na svetu. Jugo sirotinja, daj te narodu prosecni rokenrol, da se osete mnogo bitnim. Nikome na zapadu, nisu za crno pod nokat, samo ih nebeska sirotinja dize u nebo. Al volim da citam o svima njima, tako jadnima, kako im 40 godina, krivi narodnjaci, koji su u svemu ispred njih. Oni se batrgaju za gitariste, basiste, pevace. Ovi imaju sirok pojas instrumenata, imaju razne ritmove. Od juznog vetra su skocili u svemir, grand je nastavio dalje, zam je lomio 90tih. Kakav novi talas, bakraci, nisu mogli, na ulicu da izadju. Sam tocak je prizno da su rokeri pukli na svim mogucim poljima. I sta se onda filozofira dalje. Dokle je dobacio nov talas, do nove srpske scene. Narodnjaci do trepera i drugih modernih zanrova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA