Ejmi Vajhaus je svoj ljubavni krah pretočila u pesmu koju je Džordž Majkl obožavao

Naravno, pesma je postala veliki hit. I dan danas je

  • 0
Ejmi Vajnhaus Foto: Printskrin/youtube/ Yma Ekalb

Ejmi Vajnhaus je tokom svoje muzičke karijere objavila veliki broj hitova. Jedan od njih je i "Love Is A Losing Game", koji se našao na albumu "Back to Black".

Inače, ova pesma je nastala u teškom periodu života Ejmi Vajnhaus. Njen tadašnji dečko Blejk Filder-Sivil ju je napustio da bi se vratio svojoj prethodnoj devojci, ostavljajući Ejmi "uništenu".

Nakon što su pesme na albumu "Back to Black" nastale, Blejk joj se vratio i venčali su se 2007. godine. Međutim, tada je Ejmi Vajnhaus bila emocionalno krhka, ali je odlučila da svoj bol iskoristi kao sirovinu za svoje pesme, za koje je smatrala da su isceljujuće iskustvo.

- Ne plašim se da ću izgledati ranjivo. Pišem pesme o stvarima koje ne mogu emotivno da prevaziđem – i tada se osećam bolje - rekla je Ejmi za Mojo Magazin u januaru 2008. godine.

Hit "Love Is A Losing Game" osvojio nagradu Ivor Novello 2008. godine za najbolju muzičko-tekstualnu pesmu.

Ovo je bila prva pesma miksovana za album "Back to Black". Mark Ronson, koji je sarađivao sa Ejmi na ovom ostvarenju, se prisetio magazinu Mojo juna 2010. da je bio nervozan, jer se pitao kako će Vajnhaus reagovati.

- Došla je na miks prvog dana u Metropolis studio u Londonu. Prva pesma koju smo miksovali bila je "Live is a Losing Game". Glava joj je bila na mikserskoj tabli, tako da nisam mogao da procenim njenu reakciju. Ludim, razmišljam, ako joj se to ne sviđa, mi smo u prilično je*enoj situaciji. Na kraju, ona podiže pogled i priđe, pruži ruke i snažno me zagrli. "Ja sviđa mi se. Samo skini harfu nakon drugog stiha. Zvuči kao neko s*anje Maraje Keri." To je simbolično za ovu stvar u vezi Ejmi. Ona može da te smanji na veličinu za dve sekunde - rekao je Ronson.

Kada je Džordž Majkl jednom intervjuisan u emisiji "Desert Island Discs" na radiju BBC, izabrao je pesmu "Live is a Losing Game" kao muzičko delo koje bi najviše voleo da sluša na pustom ostrvu, piše songfacts.com.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA