"Osećamo da je ovo pravi trenutak da se oprostimo kao duo jer se nalazimo na svom najvišem nivou"

- Bolje se oprostiti kada si gore nego kada si dole - rekao je Luka Šulić

  • 0
Koncert 2Cellos Stjepan Hauser Luka Sulic Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Poznati sastav 2Cellos završio je u subotu uveče nastupe po Španji sklopu svoje oproštajne turneje nakon koje će Luka Šulić i Stjepan Hauser krenuti u svoje individualne projekte.

- Osećamo da je ovo pravi trenutak da se oprostimo kao duo jer se nalazimo na svom najvišem nivou. Bolje se oprostiti kada si gore nego kada si dole - izjavio je 35-godišnji Šulić u intervjuu za novine La Vanguardia i dodao:

- Smatramo da smo tokom ovih više od deset godina puno toga postigli pa je sada došlo vreme za prelazak na drugačije projekte koje ima svaki od nas kao muzičar i osoba - rekao je on.

Duo 2Cellos nastao je 2011. godine kada su Šulić i Hauser, bivši polaznici Muzičke akademije u Zagrebu, nakon dugogodišnjeg sviranja klasične muzike na violončelima obradili pesmu “Smooth Criminal” Majkla Džeksona.

- Naše predstave su predivne, velike. Sigurno da individualno više nikada nećemo proživeti takvo iskustvo, to "ludilo" rokenrola. No više nemamo materijala za snimanje, a i takođe nije preostalo puno kompozicija koje bi dobro zvučale na violončelu. Teško je stoga postići nešto novo - objasnio je Šulić, prenosi HINA.

Duo je dosad izdao 6 studijskih albuma.

- Naravno da bismo mogli da nastavimo da održavamo ovakve spektakle kao 2Cellos, jer ih obožavamo, ali osetili smo da je trenutak da se naši putevi raziđu te počnemo da radimo nešto novo pre nego što kao umetnici upadnemo u određenu rutinu - istakao je.

Kako je naveo, pre dve ili tri godine su počeli da razmišljaju o oproštajnoj turneji. Nastupili su već u Beogradu, a očekuje ih nastup i u Zagrebu.

- No počela je pandemija koronavirusa pa smo je odložili. Znali smo, međutim, da je u svakom slučaju moramo napraviti kako bismo rekli "zbogom" na odgovarajući način - rekao je Šulić i dodao:

- Naši zajednički koncerti su sada poput proslava, u njima se jako uživa, nema pritiska. Sada proživljavamo svoju zadnju rokenrol turneju - napomenuo je Šulić i dodao:

- Time naša lična budućnost više nije bila toliko vezana uz 2Cellos. Stoga je i naš međusobni odnos postao bolji nego ikada jer on ne zavisi od 2Cellosa - naveo je muzičar.

Šulić, koji se ispred madridske dvorane Palača sportova (Wizink Center) fotografisao s fanoima, izjavio je da će za vlastitu muzičku inspiraciju tražiti u različitim žanrovima.

- Moja glavna pozadina je, logično, klasična muzika ali obožavam kompozitore nove klasične muzike, elektronske, filmske i također nešto rock&rolla. Ta kombinacija me inspiriše, ali pritom uvek tražim novi zvuk - rekao je muzičar, a prenosi Index.hr.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA