Stingova kompanija zarađuje dnevno nestvarnu sumu novca: Može se kupiti luksuzni stan u Beogradu

Sve je krenulo nakon što je Sting prodao svoj muzički katalog kompaniji Universal

  • 0
Sting Foto: Tanjug/AP/Amy Harris/Invision

Stingova kompanija za pop muziku zarađuje više od 180.000 funti (205.000 evra) dnevno nakon što je pevač prodao ceo svoj katalog kompaniji Universal. Firma muzičara "Steerpike" je ostvarila profit od 53,8 miliona funti nakon poreza i zabeležila zapanjujući promet od 82,9 miliona funti, pokazuju novi računi podneti kompaniji "House".

Na računima je zabeleženo i 30,2 miliona funti u dividendama, koje su u velikoj meri isplaćene Stingu (71) koji je u dokumentima pominjan kao "krajnja kontrolna strana".

Impresivna zarada je izgleda uključivala prihode od prodaje celog Stingovog zadnjeg kataloga Universalu u ugovoru navodno vrednom 183 miliona funti.

"Steerpike"-ove račune su takođe pokazale da je Sting "odneo kući" cifru od 70,8 miliona funti godinu dana ranije 2020. godine, dok je firma ostvarila promet od 106,2 miliona funti tokom iste godine. Na računima za 2020. godinu firma je ostvarila pred-poreski profit od 24,7 miliona funti, dok je konačna zarada zabeležena nakon poreza i drugih odbitaka iznosila ukupno 19,6 miliona funti.

Dolazi nakon što je u februaru objavljeno da je Sting prodao ceo svoj zadnji katalog muzike Universalu u ugovoru navodno vrednom 183 miliona funti (250 miliona dolara). Izdavačka grupa sada poseduje i njegov solo rad i albume sa The Police - obuhvatajući hitove kao što su "Roxanne", "Every Breath You Take" i "Fields Of Gold".

Universal Music Group (UMG), koja je tokom svoje karijere bila Stingova izdavačka kuća, sada će u vlasništvu imati i njegov katalog pesama. Grupa je ceo katalog Boba Dilana kupila u decembru 2020. godine za prijavljenih 220 miliona funti (300 miliona dolara).

- Apsolutno mi je od suštinskog značaja da telo moje karijere ima dom u kome se ceni i poštuje - ne samo da se povežem sa dugogodišnjim fanovima na nove načine, već i da predstavim svoje pesme novoj publici, muzičarima i generacijama - rekao je svojevremeno Sting, prenosi Daily Mail.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA