Vreme čitanja: oko 1 min.

Manjifiko: "Majka me je opet pitala: "Sine jesi li stvarno ti to napisao? Nisu to neke stare narodne?"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Muzičar je pričao o novom albumu "Kafana Ljubljana", ali i o komponovanju muzike za filmove i serije

  • 3
Robert Pesut - Magnifico, Manjifiko Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Robert Pešut Manjifiko ima za sebe album "Kafana Ljubljana", za koji je bila inspiracija predstava "Edip" Jugoslovenskog dramskog pozorišta

Tačnije, u pitanju je specijalno izdanje sa pet pesama rađenih za potrebe pozorišne predstave "Edip"

"Eto, nekada se desi da muzika ima nakog smisla i van onoga za šta je bila rađena, što se desilo upravo sa predstavom Edip. U pitanju su songovi, nekog kafanskog stila, kafanske romantike, bluza", rekao je Manjifiko za RTS.

Naveo da kada je gledao predstavu osetio snažne emocije.

"Čovek se naježi, pusti suzu, poneki osmeh. Stvarno, divna je predstava. I baš mi je drago ako ta muzika zaživi i van pozorišta i da ljudi to pevuše", rekao je Manjifiko.

Robert Pešut Manjifiko i njegov brat Aleksander Pešut Šac poznat su tandem koji komponuje muziku za filmove, a u poslednje vreme producirali su muziku za film i seriju "Vera", "Montevideo", kao i "Lančana reakcija", novi film Dragana Bjelogrlića.

"Ja sam potpuno slučajno upao u tu primenjenu muziku. Nisam uopšte znao da li sam upotrebljiv kao pop autor. Evo, u slučaju Bjelogrlića i još ponekih reditelja pozorišnih i filmskih, čini mi se da ja mogu da doprinesem nešto njihovoj režiji, njihovoj slici i njihovom stilu. Baš mi je drago zbog tog neočekivanog talenta koji sam otkrio u sebi", rekao je Manjifiko.

Muzičar je rekao kako je reagovala njegova majka na album

"Majka me je opet pitala: "Sine jesi li stvarno ti to napisao? Nisu to neke stare narodne?". Kažem, pa eto, ja pisao, majko" otkriva Manjifiko.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA