≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sprema se Live Aid koncert za Ukrajinu: Nastupiće velike zvezde, cilj da se izvrši dodatni pritisak na Putina

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ovo će biti velika stvar. Nastupaće najbolji muzičari popularni u celom svetu", rekao je anonimni izvor

  • 4
Rolling Stones Roling Stons Foto: Tanjug/AP

Kako pišu strani mediji, na stadionu "Vembli" u Londonu 24. juna trebalo bi da se održi veliki Live Aid koncert za pomoć Ukrajini. Ovaj događaj, kako navodi izvor lista The Sun, trebalo da bude podrška ukrajinskom narodi, a cilj je da se "izvrši dodatni pritisak na ruskog predsednika Vladimira Putina.

"Ovo će biti velika stvar. Nastupaće najbolji muzičari popularni u celom svetu. To je nešto što ljudi žele da naprave već neko vreme, ali sada smo odredili vreme i mesto. Već smo uputili pozive najvećim muzičkim zvezdama, ali svesni smo da zbog gustog rasporeda i ovako naglog poziva, možda neće moći doći svi", rekao je anonimni izvor, a prenosi Index.hr.

Navodno, pozive su dobili grupe The Rolling Stones, U2 Florence and The Machine, te ostale muzičke zvezde kao što su Adel, Pol Makartni, Pink, Noel Galager i drugi.

"Optimistični smo oko ovog koncerta jer su mnogi već pristali da nastupaju. Ovo će biti odlična prilika za bendove koji su politički aktivni i imaju antiratni stav, poput U2-a, da dodatno ukažu na situaciju u Ukrajini. Ovako veliki koncert sigurno može staviti dodatni pritisak na Ruse i Putina", rekao je izvor.

Onda istaknuo mogući problem.

"Jedini problem mogao bi biti to što se Live Aid preklapa s festivalom u Glastonberiju, gde će nastupati brojna velika imena", naglasio je ovaj sagovornik.

Kako piše, Live Aid će navodno biti sličan onom iz 1985. godine, kada se prikupljao novac za gladne u Etiopiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бранислав

    6. mart 2023 | 12:21

    ...до 24 јуна Украјине а можда и Лондона више неће бити...

  • Vodolijax

    6. mart 2023 | 12:21

    A Putina baš boli sve ispod pupka.......Na Ukrajinu će brzo zaboraviti svi posle rata kao što su i na gladne Afrike......

  • momci

    6. mart 2023 | 12:40

    Pre nego sto izvrsite pritisak na Putina izvrsite pritisak na nato zlikovce 🙏🙏😭😭😭🤮🤮

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA