≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izložba o muzičaru Dušanu Kojiću Koji 21. aprila u Beogradu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Biće predstavljene fotografije Goranke Matić, Predraga Popovića Buce, Stanislava Milojkovića, Andreje Kmetovića i Nemanje Đorđevića.

  • 3
Dušan Kojić Koja Printskrin: Youtube/TV Subotica

Izložba posvećena muzičaru Dušanu Kojiću "Koja: Ja imam šarene oči" biće otvorena 21. aprila u 18 časova ispred Umetničkog paviljona "Cvijeta Zuzorić", uz podršku Beogradske tvrđave.

Autori izložbe o basisti, autoru i pevaču Kojiću su Zorica Kojić i Dragan Ambrozić, dizajnerka je Dobrila Stevanić, a biće predstavljene fotografije Goranke Matić, Predraga Popovića Buce, Stanislava Milojkovića, Andreje Kmetovića i Nemanje Đorđevića.

Na otvaranju će svirati alternativni rok sastav Koikoi, koji je na svom Fejsbuku naveo da su počastvovani pozivom, jer je Kojić njihov idol i jedan od najznačajnijih muzičara sa ovih prostora, koji je dobrim delom zaslužan što se danas bave muzikom.

Nakon kratkotrajnog rada novotalasnog Šarla Akrobate, u kome su bili i gitarista Milan Mladenović (1958-1994) i bubnjar Ivica Vdović (1961-1992), Kojić je osnovao svoju bas-bubanj grupu Disciplina kičme, koja je pre četiri decenije objavila minimalistični album prvenac "Sviđa mi se da ti ne bude prijatno“ (1983).

Kojić je sa Disciplinom kroz razne faze objavio brojna uticajna izdanja poput "Zeleni Zub na planeti dosade" (1989), radio je deo muzike za film "Kako je propao rokenrol" (1989), a bio je i muzički producent prvog albuma Partibrejkersa (1985), Boja "Dosta, dosta, dosta" (1988) i drugih.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tvorac nove srpske scene i direktni krivac za propast rokenrola.

    17. april 2023 | 12:46

    Danas imamo njegove sledbenike. I ceo rokenrol je trajao kratkog veka. Propao je on davno, sa paket aranzmanom. Sve nakon toga je prvi talas nove srpske scene, a od 1990 pocinje drugi talas koji traje do danas. Da li je rokenrol mrtav, jeste. Umro je pre jugoslavije, i nikad se nije ni primio.

  • Djole

    17. april 2023 | 15:44

    Interesantno je da imas u muzici idole sve dok ih ne upoznas , onda sledi razocarenje . Ovo je jedan od tih kao i Cane i Partibrejkersa koji su zaslugom drugih ljudi dobili pijetet Zvezde RNR. Zao mi je coveka koji bolestan ali ... vise nisam fan ni jednog ni drugog. Jako mi je zao zbog toga ali tako je ..a RNR nije umro u Srbiji svake godine ima na stotine novih bendova koji imaju odlicne ideje , probelem je sto ih mediji ne poznaju niti ih pustaju . NPR sve radio stanice samo jure POP zvezde Ex yu i tu je problem ali RNR je ziv , pogledajte samo sve festivale po Srbiji i regionu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA