≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Koncerti u Beogradu i Novom Sadu za vikend: ABBA Tribute show, Amajlija, Nemanja Bogunović

Vreme čitanja: oko 5 min.

Na koji ćete ići?

  • 0
koncert ilustracija Foto: Pixabay

Koncertni kalendar će biti zanimljiv u Beogradu i Novom Sadu, gde će do 21. maja nastupati pretežno tribjut bendovi velikih grupa - ABBA, Jamiroquai, Linkin Park, kao i Nemanja Bogunović, sastav „Amajlija“, ruski gosti "Louna".

Mesta za sve ove koncerte su - Zappa Barka, Zappa Baza, Stadion Tašmajdan, klub Fest, Dom kulture Novi Sad, Dom omladine Beograda, čak i Narodno pozorište u Beogradu.

Nakon uspešnog koncerta u novembru 2022, mađarski Linkin Park tribute band – "Piknik Park", večeras će ponovo gostovati u beogradskom klubu Zappa Baza, gde će još jednom odsvirati najveće hitove ovog megapopularnog sastava.

Momci iz Budimpešte će verovatno i ovog puta oduševiti beogradsku publiku.

“Piknik Park” je kao Linkin Park Tribute bend koji postoji već godinama i najpoznatiji je LP tribjut u Evropi što najbolje dokazuju mnoge svirke, turneje na raznim festivalima i u klubovima.

Vrlo verno prenose energiju i emociju čuvenog američkog benda Linkin Park, a to publika veoma dobro prepoznaje, što podrazumeva zajedničko – horsko pevanje sa bendom od prve do poslednje pesme. Oni će večeras svirati hitove od ranije faze kao što su “Papercut”, “”Crawling”, “In The End”, sve do završne sa “One More Light”.

Ljubitelji Linkin Parka naprosto ne smeju da propuste ovaj koncert, poručuju iz ovog kluba.

Rep sastavi “Kene Beri”, “Spejs Noksi”, “Djomla Bekfleš” i “FTP” imaće zajedničke nastupe večeras 19. maja, u prostoru Zappa Barka.

Neverovatno nešto do sad neviđeno kod nas, premijerno će se održati potpuno nesvakidašnji jednovečernji festival rep muzike.

Prvi put ikada u Beogradu i Srbiji organizatori su okupili, kako opisuju – “najveće titane i kiklope alternativne rep scene” i pružili im jedinstvenu platformu da muzički oduševljavaju i zabavljaju publiku satima tokom čitave večeri.

Novosadski bend “Amajlija” donosi sreću večeras, 19.05. u Dom kulture Novi Sad.

Hitovi “Svi mi kažu da sam dobar“ ili „Jer ume biti gadno“ su uveliko slušani, i kažu da ako ih neko nije čuo, kao da nikada nije izašao u Novom Sadu.

Na njihovom repertoaru je široki dijapazon numera, od veselih pevljivih stihova do tužnih balada i ma koliko puta publika čula sve te pesme, svaki sledeći put ih sluša kao prvi.

Pre mesec dana objavili su pesmu „Baby Lady“ za koju kažu da je prva u nizu novih pesama koje su spremne da budu predstavljene publici u bliskoj budućnosti.

Uveliko istaknuti “ABBA Real Tribute Band” i Zrenjaninska filharmonija će u subotu na beogradskom stadionu Tašmajdan održati dugo očekivani koncert koji će biti svojevrsni omaž jednom od najpopularnijih bendova svih vremena.

Organizaciju koncerta potpisuje velika agencija "Charm Music Serbia".

Projekat ABBA Symphonic Real Tribute Show se razlikuje od klasičnih koncerata jer će na sceni pored sedmočlanog benda nastupiti i spomenuta filharmonija sa čak 32 muzičara pod rukovodstvom Romana Bugara.

Spoj ovih iskusnih umetnika će publici pružiti poseban muzički i scenski doživljaj. Švedski bend ABBA kao globalni fenomen ne prestaje da iznenađuje ni nakon pola veka, a posebnu draž najvećim hitovima će dati simfonijski aranžmani.

Članovi benda ABBA Real Tribute su se potrudili da osim autentičnosti izvođenja najvećih hitova benda u potpunosti prenesu duh tog vremena, tako da nastupaju u originalnim kostimima i uz plesne koreografije, a muziciranje Zrenjaninske filharmonije na maksimum pojačava emociju i energiju koju pesme ABBE nose sa sobom.

Ovaj Tribute bend je vredno gostovao po regionu i inostranstvu sa velikim odjekom.

Upravo na Stadionu Tašmajdan su nastupali 2021., i u intimnijem formatu u klubu Zappa Baza krajem 2022. godine.

Ovaj spektakl će oživeti najuspešnije ABBA hitove - “Mamma Mia”, “Dancing Queen”, “Super Trouper”, “The Winner Takes It All”, “S.O.S.”, “Fernando”, “Money, Money, Money” i druge.

Srpski muzičari u projektu ABBA Symphonic Real Tribute Show su prethodnih meseci postigli neverovatan uspeh rasprodatim koncertima u halama u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, a u Zagrebu su rasprodali čak dva koncerta zaredom.

Domaći sastav “Soul Space” kao Jamiroquai Real Tribute Band, koji će u subotu, 20.05. održati koncert u kultnom rok klubu Fest u Zemunu.

Svojim autentičnim zvukom disko, fanka, acid jazz- a i R&B, ova grupa prenosi publici jedinstveni zvuk i koreografiju benda Jamiroquai.

Sedmočlani sastav učiniće da publika provede nezaboravnu noć uz hitove kao što su “Little L”, “Cosmic Girl”, “Love Foolosophy”, “Virtual Insanity” i mnoge druge, koje je i sam Jamiroquai uživo pevao kod nas, dva puta u prestonici Srbije - Beogradski sajam i Beogradska Arena, dva puta u Novom Sadu na festivalu Exit, i na Sea Dance-u (Budva).

Koncert „Nemanja Bogunović i prijatelji” biće održan u nedelju, 21. maja od 19.30h na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Priznati gitarista i kompozitor Nemanja Bogunović nakon tri godine ponovo nastupa u našem glavnom gradu, a sam povod za održavanje koncerta je obeležavanje značajnog jubileja - 25 godina duge karijere i promocija novog albuma „Midnight Serenade”, objavljen za beogradsku diskografsku kuću “Multimedia Music”.

Uz maestra Bogunovića, na ovom koncertu će nastupiti i naši istaknuti umetnici: Jelena Dimitijević, Radmila Vardalić, Uroš Bobić, Jasmina Mima Vrbanić, Ljubinko Lazić, Aleksandar Radojičić, Marija Lazić, Gorana Ćurgus.

Nemanja Bogunović je dugi niz godina prisutan na međunarodnoj koncertnoj sceni, tako da je održao koncerte u preko 20 zemalja i nastupao je u vodećim dvoranama, kao što su Karnegi hol u Njujorku i Kenedi Centar u Vašingtonu.

Sa samo 16 godina, kao stipendista vlade SAD-a, upisao je Univerzitet u Las Vegasu (UNLV) u klasi profesora Rejmonda Vilijamsa, a godinu dana kasnije započeo je rad sa čuvenom španskom porodicom “Los Romeros” u San Diegu.

Bogunović je diplomirao na Fakultetu muzičke umetnosti (FMU) u Beogradu, a nastupao je kao solista sa vodećim orkestrima u Srbiji i Americi.

Osnivač je sastava “Beogradski kvartet gitare”, sa kojim je debitovao 2005. godine.

Muzičar koji je dobio komplimente „gitarista poetske muzikalnosti” i “džentlmen sa gitarom”, snimio je pet albuma i izdao zbirku kompozicija za gitaru, kao i dve knjige transkripcija i aranžmana. Svoj poslednji album „Bogunovic Plays Bogunovic“ snimio je 2019. godine u saradnji sa gudačkim ansamblom „Strings Attached“.

Ruski alternativni pank rok bend iz Moskve – “Louna”, nastao 2008. godine, imaće svoj prvi koncert u nedelju, 21. maja u Srbiji, na sceni sale “Amerikana” Doma omladine Beograda.

Njihov prvi album “Let’s Get Louder” je objavljen 2010. godine, a sastav je od tad objavio još dva studijska albuma i šest singlova.

Ruska grupa “Louna” je 2013. godine bila na velikoj SAD turneji sa poznatim sastavom “The Pretty Reckless”.

Njihov prvi nastup u Beogradu je deo čitave serije koncerata ruskih muzičara za veliku rusku populaciju u našem gradu i celoj zemlji, od 2022. godine, kada je počeo rat Rusije i Ukrajine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA