≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jasmin Levi se oglasila pred Belgrade River Fest: Otkrila kako su na nju uticale Edit Pjaf i Bili Holidej

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vlasnica hitova "Una noche mas", "Alegria" i "Adio kerida", koji su osvojili svet i svrstali je među najveća imena svetske muzičke scene, po drugi put nastupa u Beogradu

  • 0
01 Jasmin Levi na Belgrade River Festu Foto: Promo/ alitaskiran

Izraelsku muzičarku Jasmin Levi (Yasmin Levy), očekuje nastup 22. juna na Belgrejd (Belgrade) River Festu, a specijalno za Tanjug ona kaže da je da je kroz godine njen odnos prema muzici i publici postao sve intimniji.

"Način kako publika odgovara na moju muziku, kao i izvedba, dozvoljavaju mi da donesem intimnost na pozornicu. Svi prolazimo kroz mračno ili duboko putovanje koje je svejedno prosvetljujuće", istakla je Levi.

Vlasnica hitova "Una noche mas", "Alegria" i "Adio kerida", koji su osvojili svet i svrstali je među najveća imena svetske muzičke scene, po drugi put nastupa u Beogradu, ovoga puta u magičnoj festivalskoj atmosferi na velikoj sceni Belgrade River Festa na platou Geozavoda.

Ovdašnja publika je pokazala veliko interesovanje tokom njenog prvog beogradskog nastupa 2019. godine, kada je umetnica ispunila očekivanja i maestralnim vokalom, ekspresivnošću osvojila njenu naklonjenost.

Levi važi za najveću zvezdu "world music" scene koja glasom oživljava oporost, strasti i tople boje Mediterana.

Pevačica koja spaja uticaje jevrejske narodne muzike sa flamenkom i bliskoistočnim uticajima, poručila je pred dolazak u Beograd, da se "sprema da razbije sve granice između nas".

"Sve to je u meni. Ja sam ishod svih tih sudara. Moj glas, kao i moje telo, čitavo moje biće to iznosi, a sloboda koju posedujem dozvoljava mi da to izrazim bez stida", naglasila je muzičarka.

Jasmin Levi u pratnji muzičara stvara muzički doživljaj utemeljen na ladino i flamenko kulturnoj baštini, prožet i modernijim zvukom, interpretirajući priče o ljubavima, poslednjim zagrljajima, rastancima, slaveći život i emocije.

Na podsećanje da je ranije u intervjuu Tanjugu rekla da Beograđani žive kao stanovnici Sredozemlja jer rado sede na ulici, Levi je odgovorila da se nada da "gledaju u nebo i dozvoljavaju zvuku muzike, da ih odnese daleko od briga i dnevnih strahova".

Upitana koliko su na nju uticale muzičke legende kakve su Bili Holidej (Billie Holiday) ili Edit Pijaf (Edith Piaf), Levi je rekla da im se divi zbog njihovih glasova, ali još više što su kroz njih bile sposobne izraziti svoj bol.

"I koristile su svoje glasove kao isceliteljsku moć. Obe su imale loša i teška iskustva, a ipak su bile jake kao Majka Zemlja", ocenila je Levi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA