≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Humanitarni koncert "Zvezdani čardaš po fjordovima" za profesorku klavira u mts Dvorani

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sredstva prikupljena od kupljenih ulaznica biće donirana za pomoć profesorki klavira Ivani Matijević, koja boluje od teške bolesti

  • 0
Muzika Foto-ilustracija: Pixabay

Humanitarni koncert pod nazivom “Zvezdani čardaš po fjordovima” biće održan 13. juna u mts Dvorani, a sredstva prikupljena od kupljenih ulaznica biće donirana za pomoć profesorki klavira Ivani Matijević, koja boluje od teške bolesti.

Koncert je nastao kao ideja dvoje studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu —Vasilija Pucara- studenta druge godine klavira u klasi Aleksandra Šandorova i Jelice Čukarić, studentkinje druge godine dirigovanja u klasi Bojana Suđića , da združivanjem studenata Univerziteta umetnosti u Beogradu i Univerziteta u Novom Sadu i njihovim zajedničkim muziciranjem iskažu kolektivnu solidarnost sa profesorkom klavira, Ivanom Matijević u njenoj borbi za ozdravljenje.

Ivana Matijević je osnivač i umetnički direktor internacionalne, kulturno- obrazovne manifestacije Beogradski Šopen Fest, koja od 2012. godine promoviše vrhunski pijanizam i mlade talente u Srbiji i regionu.

Na program koncerta biće: Brams: Madjarske igre, Grig: Koncert za klavir i orkestar u a-molu.Osim Simfonijskog orkestra studenata Srbije, celokupnom doživljaju će doprineti i gosti koncerta — Vasa Stajkić, bariton i prvak opere Srpskog narodnog pozorišta, u pratnji Omladinskog mešovitog hora “Simonida”, koji takođe čine studenti i učenici.

Ovaj koncert će publici pružiti priliku da uživa u poznatim hitovima klasične muzike, od Mađarskih igara i vatrenog čardaša, pa sve do hladnih norveških fjordova i ruskih pesama, da osete muzički doživljaj i energiju mladih ljudi i muzičara, ali pre svega da učinite nešto dobro za našu sugrađanku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA