Vreme čitanja: oko 1 min.

"U to vreme nije bilo popularno pevati u kafani, ali Bata mi je uvek govorio: pevaj i ne brini"

Vreme čitanja: oko 1 min.

"On je bio čovek, maltene kao brat. Uvek je bio voljen od svih svojih drugova. On je nas čuvao, a mi njega", rekao je Cune

  • 2
Predrag Cune Gojković, Velimir Bata Živojinović Foto: Antonio Ahel/ATAImages, Medija centar Beograd

Prošlo je 5 godina otkako nas je napustio jedan od najpoznatijih pevača bivše Jugoslavije, veliki Predrag Cune Gojković. U jednom od svojih brojnih intervjua, pričao o poznanstvu sa još jednim velikanom, glumcem Velimirom Batom Živojinovićem.

"Jedan deo mog najranijeg detinjstva je bio vezan za Batu. Stanovali smo u istom kraju na Crvenom krstu. I išli u istu gimnaziju. U Ulici Božidara Adžije. On je krenuo u glumačke vode, a ja u fudbal i pevanje. Tu smo se, nakratko, razišli", rekao je svojevremeno Cune Gojković u intervjuu za "Novosti".

Za Batu je imao samo reči hvale.

"On je bio čovek, maltene kao brat. Uvek je bio voljen od svih svojih drugova. On je nas čuvao, a mi njega", rekao je Cune, kojem je Bata svojevremeno pomogao sa pevačkom karijerom.

"Iza nekadašnjeg Beogradskog dramskog pozorišta nalazila se "Najlon bašta". Tu je dolazio i Bata i hrabrio me da pevam. U to vreme nije bilo popularno pevati u kafani, ali Bata mi je uvek govorio: pevaj i ne brini", rekao je Cune i otkrio koje pesme je voleo Bata.

"Voleo je sve moje pesme. Ali, nije baš nešto bio oduševljen narodnim, novokomponovanim melosom. Terao je da mu najviše pevam meksičke pesme", naveo je Cune.

(Telegraf.rs/izvor: Novosti.rs/Ivan Lovrić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pionir

    21. jul 2023 | 19:29

    Kako nije bilo popularno pevat u kafani a mnogi pevaci su bas stekli slavu prvo u kafani pa dalje. Bas su kafane bile popularnije gde je muzika bila. Svima nesto padne sad na pamet u ovim mutnim vremenima. Zasto lagat kad to nije istina.

  • UROŚ

    21. jul 2023 | 18:37

    NAŚE LEGENDE!!!NEZABORAVNI.HVALA IM NA SVEMU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA