≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grupa Dubioza kolektiv nastupila na Nišvilu: "Volimo barijere pomerati"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Basista Vedran Mujagić je rekao da su sve njihove pesme nastale pre deset ili 15 godina i dalje aktuelne i posetioci Nišvila će se moći povezati s njima

  • 0
Otvaranje Nišville džez festivala Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Članovi Dubioza kolektiva nastupili su prve večeri Nišvil Džez festivala, gde su izveli presek pesama sa dosadašnjih albuma ali i možda neke koje još nisu objavljene.

Govoreći o načinu stvaranja njihovih pesama, iz Dubioze kolektiv su otkrili da ih je malo nastalo u studiju, pošto ih većinom pišu na putu, u kombiju, ili koncertnom bekstejdžu.

Basista Vedran Mujagić je rekao da su sve njihove pesme nastale pre deset ili 15 godina i dalje aktuelne i posetioci Nišvila će se moći povezati s njima.

"Inspiracije nažalost ne nedostaje i jedva čekamo kad će nestati", našalio se Mujagić.

Upitan da li je neobično što nastupaju na Nišvilu, Mujagić je rekao da ih često pitaju otkud oni na nekom džez, rege ili vrold mjuzik (world music) festivalu.

"Volimo barijere pomerati. Kad pogledate istoriju moderne muzike sve je krenulo iz džeza i bluza. Nama nije čudno. Na Sarajevskom džez festivalu smo videli i čudnijih bendova", naveo je Mujagić.

Program Nišvila krenuo je nastupom orkestra Spič prodžekt (Spich project), a prve veče pored Dubioza kolektiva svirao je i kubanski džezer Robert Fonseka (Fonseca).

Među izvođačima prve večeri Nišvila su bili i Mauro Sigura kvarteta i Luke Akuina, kao i ovogodišnji dobitnik Nišvilove nagrade za životno delo Dragomir Milenković i njegovog bend Hazari.

"Bolje ikad nego nikad. Slikari dobiju priznanje posle smrti. Ja sam dobro prošao. Za života sam dobio priznanje. Podstiče me na dalji rad, daje mi energiju da idem dalje", rekao je Milenković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA