Vreme čitanja: oko 1 min.

Međunarodni festival kamerne muzike od 31. avgusta do 3. septembra u Vršcu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svečano otvaranje festivala će se realizovati 31.08. u Narodnom pozorištu "Sterija" kada će nastupiti grčko – nemački Kvartet gitara "Cantum"

  • 0
Prazna koncertna dvorana Foto: Pixabay

Međunarodni festival kamerne muzike u sedmom izdanju biće održan od 31. avgusta do 3. septembra na više lokacija u Vršcu, najavljeno je na društvenim mrežama.

Svečano otvaranje festivala će se realizovati 31.08. u Narodnom pozorištu "Sterija" kada će nastupiti grčko – nemački Kvartet gitara "Cantum".

Narednog dana, 1. septembra u Vinariji Sočanski na repertoaru je koncert "Opera i vino" koji će izvesti Bojana Dimković (Srbija) i Kšištof Šumanjski (Poljska).

Dvorana "Millenium" će 2. septembra biti domaćin koncerta "Zvezde u usponu" kada će nastupiti specijalni gosti festivala i dobitnici nagrada na takmičenju "Music in the Vineyards" iz raznih zemalja, uz klavirsku saradnju mlade pijanistkinje Anje Ridješić.

Četvrti i poslednji dan 3. septembra ponovo u NP "Sterija" rezervisan je za koncert "Srce zemlje" na kome će svirati - Jeni Vitik (Finska), Gudački kvartet "Meraki" (Srbija), Kristina Socanski (Srbija/Norveška).

Festival se realizuje uz podršku mnogih institucija i partnera kao što su: Grad Vršac, NP "Sterija",Norveški kulturni centar i Muzika Norveške (Music Norway).

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA