Vreme čitanja: oko 1 min.

Josipa Lisac u MTS dvorani slavi 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Album "Dnevnik jedne ljubavi" nedavno je remasterizovan u čuvenom studiju Abbey Road u Londonu i reizdat na vinilu

  • 1
Josipa Lisac Foto: M.M./ATAImages

Regionalna muzička diva Josipa Lisac održaće, u organizaciji promoterske kuće Long Play, beogradski koncert 7. marta 2024. u MTS dvorani, u sklopu obeležavanja velikog jubileja - 50 godina od objavljivanja kultnog albuma "Dnevnik jedne ljubavi". Proslavljena umetnica se, posle niza uspešnih koncerata na altuelnoj turneji, konačno vraća beogradskoj publici koja ju je uvek euforično dočekivala u rasprodatim dvoranama.

Josipin debi album "Dnevnik jedne ljubavi" (Jugoton, 1973) je ne samo najznačajnije ostvarenje u njenoj karijeri, već je među najcenjenijim izdanjima u istoriji popularne muzike na ovim prostorima. Na ovom konceptualnom albumu, čiji su autori Josipin profesionalni i životni saoputnik, prerano preminuli Karlo Metikoš, i Ivica Krajač, nalaze se biseri koji su odoleli zubu vremena, kao što su "Srela sam se s njim", "Sreća", "Ležaj od suza" i, pre svih, remek-delo "O jednoj mladosti". Pesme koje su nezaobilazne na svakom Josipinom koncertu, a sada će biti dopunjene još nekim, ređe izvođenim numerama sa tog izdanja.

"U samom procesu stvaranja nisam osećala da se radi o nečemu posebnom. Nisam mogla da znam šta će da se dogodi sa njim u budućnosti. On živi jer stalno dolaze mladi koji ga otkrivaju. Uvek vidim na koncertima mladiće i devojke kako pevaju", priča Josipa, sećajući se perioda nastanka albuma.

Album "Dnevnik jedne ljubavi" nedavno je remasterizovan u čuvenom studiju Abbey Road u Londonu i reizdat na vinilu.

Prodaja karata počinje sutra 19. septembra preko mreže Tickets.rs i blagajne MTS dvorane po ceni od 3.300, 2.800 i 2.400 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljilja

    18. septembar 2023 | 13:42

    Oduvek sam obožavala Josipu.Posebna i peva nema joj ravne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA