Vreme čitanja: oko 2 min.

Sećanje na Mikija Jevremovića: Kako je govorio o Đorđu Marjanoviću i svom hitu "Pijem"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bio je jedan od najznačajnijih pevača tadašnje Jugoslavije

  • 0
Muzicka apoteka Printskrin: Youtube/Jugoton Music, Miki Jevremović - Topic

Miodrag Miki Jevremović bio je svojevremeno velika muzička zvezda tadašnje Jugoslavije, a svojevremeno je u intervjuu za "Huper" govorio o svom životu.

On se dotakao i Đorđa Marjanovića, koji mu je bio kolega i veliki prijatelj.

"U to vreme su me pozvali i na čuveni festival u Opatiji, gde smo Đorđe Marjanović i ja delili sobu. On je bio neverovatno popularan, čak se i kasnije publika oko nas podelila. Iako smo bili konkurencija, ostali smo prijatelji, a takozvani "đokisti" i "mikisti" se svađali.

Đorđe je od mene dosta stariji, desetak godina i mnogo mi je pomogao, naročito na početku karijere. Dovoljno je bilo biti u njegovoj blizini, naučiti šta je estrada, kako se boriti za svaki nastup, davati se pesmi onako kako je on to znao.

I čini mi se da sam i ja svakoj pesmi davao po komad srca ne bih li joj vratio ono što je ona meni dala", naveo je svojevremeno Miki, prenosi Yugopapir.

Đorđe Marjanović Foto: Stefan Tomašević/ATAImages

Tokom intervjua se dotako i svoj velikog hita "Pijem".

"Posle tih silnih festivala nastupilo je malo zatišje, a onda sam 1965. godine snimio kompoziciju koja je danas evergrin, "Pijem".

Ona je bila prodata u 200 hiljada primeraka, a postojalo je samo oko 100 hiljada gramofona.

Zaista sam uživao neverovatnu popularnost, često bih posle koncerata završavao na ramenima publike, ali sam znao da je u svemu tome bilo najvažnije ostati normalan, ne poleteti u nezamislive visine, jer je posle toga pad teži.

Znao sam da čovek ne može uvek da bude na vrhu, tako da sam kasnije našao svoje mesto i na njemu sam i danas.

Što se tiče privatnog života, već sam spomenuo da sam se oženio na "Pesmi leta", gde sam pobedio s pesmom "Pijem". S tom devojkom sam se već zabavljao četiri godine, ona je studirala prava i iz tog braka imam sina Đorđa.

Negde pred njegovo rođenje imao sam profesionalnih problema zbog pobedničke pesme. Napadali su me u novinama govoreći da je pesma "Pijem" plagijat.

Bio je to strašan pritisak za mene koji sam od svog imućnog oca Vidoja nasledio samo obraz... Otišao sam u Grčku da upoznam čuvenog kompozitora Jorgosa Zambetasa, tvrdili su da sam uzeo njegovu pesmu...

Naravno, utvrdili smo da to nije tačno i u međuvremenu se toliko sprijateljili da mi je postao kum, krstio sina. I to prijateljstvo je trajalo godinama, do njegove smrti, da bi, evo, nedavno sa prvim grčkim konvojem humanitarne pomoći došao i njegov sin Mihael da se ponovo vidimo", naveo je svojevremeno Miki.

Koju pesmu Mikija Jevremovića najviše volite?

(Telegraf.rs/izvor: Yugopapir/Zabeležila: Nada Torlak, obrada: Yugopapir (Huper, avgust 1999.))

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA