Vreme čitanja: oko 1 min.

Poslušajte novu Rundekovu verziju pesme "Don Juan" sa hvaljenog albuma "Mostovi"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trio je te godine, prvi put predstavio album na rasprodatom koncertu u Tvornici kulture nakon čega je usledio niz nastupa širom regiona

  • 0
Darko Rundek, koncert u Botaničkoj bašti "Jevremovac" Foto: M.K./ATAImages

Rundek Cargo Trio je 2015. godine objavio je svoj drugi studijski album pod nazivom "Mostovi" (Menart). Album koji je nahvalila publika i struka, u to vreme, našao se na gotovo svim top listama najboljih domaćih i regionalnih izdanja.

Trio je te godine, prvi put predstavio album na rasprodatom koncertu u Tvornici kulture nakon čega je usledio niz nastupa širom regiona.

Upravo je pesma „Don Juan“ bila najavni singl novog albuma. Devet godina posle, Darko Rundek, pesmi dodeljuje novo ruho i predstavlja je u nešto drugačijem aranžmanu.

"Pesma "Don Juan" je izvorno nastala kao song za istoimenu plesnu predstavu u produkciji Bitef teatra i u koreografiji Maše Kolar, na originalnu muziku Rundek Cargo Trija uživo. Isabel, Duco i ja smo osetili da je pesma lepa i intrigantna i izvan konteksta predstave pa smo je snimili i objavili na albumu Mostovi, 2015. godine. Sa ovom vremenskom distancom učinilo mi se da "Don Juanu" treba nova verzija sa malo manje teatralnosti u vokalu i sa malo pitkijim aranžmanom. Nadam se da će vas dotaći. Možda zavesti?", rekao je Rundek.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA