Vreme čitanja: oko 2 min.

Revija hitova u mts Dvorani, od Divljih jagoda do Bijelog Dugmeta: Alen Islamović pokazao da je klasa

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pogledajte kako je bilo na prvom solističkom koncertu legendarnog rokera u Beogradu

  • 1

Rokenrol ikona bivše Jugoslavije Alen Islamović održao je večeras tročasovni koncert u mts Dvorani, prvi put nastupajući u ovoj Dvorani kao solista. Krajnje nostalgično veče uz pesme u rasponu od Bijelog dugmeta, Divljih jagoda, pa do solo numera Islamovića, izazvalo je lavinu toplih emocija, pa čak i suza.

Nastupu Islamovića je 22. martovske večeri prethodio je nastup predgrupe Euforija. A proleće je definitivno, kako je i sam Islamović nedavno najavljivao „sletelo na Dvoranu“ , što je dokazao taktovima prvih veselih, poletnih pesama, kojima je započeo koncert, pod sloganom „Ti si moja ekspolozija“.

Da publika nije bila imuna na to, svedoče brojne ovacije na ljubavnu pesmu „Heroin“, iz Alenove solo karijere, kojom je otvorio nastup, da bi se zajedno sa svojim dobro uvežbanim bendom , odmah nadovezao pesmom Bijelog dugmeta Pljuni i zapjevaj iz davne 1986. na kojoj publika nije štedela glasove i aplauze.

Posebnu emociju Beograđana izazvale su u nizu i pesme Bijelog dugmeta, antologijski hitovi domaće rok scene, pa su osim gromoglasnog pevanja, publikom žamorili smeh i suze uz nostalgične note pesama: "Haj nek se čuje", "Ne spavaj mala moja", "Nakon svih ovih godina", "Šta ima novo", "Sve ove godine", "Napile se ulice", "Lipe cvatu", "Ako ima Boga", "A i ti me iznevjeri".

Hitovi Divljih jagoda, čiji je član takođe nekada bio Alen Islamović: Motori, Let na drugi svet, Šejla, Metalni radnici, Kap po kap, dovele su rokenrol žurku ove večeri do usijanja! "Niko nije sedeo u sali", a teško je izmeriti nivo energije i emocija, koje su se pomešale tokom izvođenja ovih pesama.

Publika je vrhunac transa pokazala prilikom izvođenja pesme "Te noći kad umrem", kada su se upalila svetla telefona i zasenila čitavu Dvoranu.

Kada je došao do kraja repertoara od 30 pesama, publiku je bend Alena Islamovića nagradio čuvenom pesmom Bijelog dugmeta Ružica koja je doslovno probudila svaku emociju u telu Beograđana. Posle jednog bisa, muzički trans bend je nastavio izvodeći pesme Bijelog dugmeta, veselu "Hajdemo u planine" i "Đurđevdan" koji je izveden tihim notama u akustik verziji, i kojom je publiku Islamović pozdravio da sledećeg susreta.

Video: Alen Islamović otkrio da li je Bregoviću čestitao rođendan i šta mu je Goran poželeo pred koncert

(Telegraf.rs/Jelena Kostadinović Burazor)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA