≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bijelo Dugme koncertom 11. maja u Sarajevu počinje slavljeničku turneju

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Nadam se da ćemo svojim nastupima podsetiti ljude na te divne trenutke i stvoriti nove uspomene“, rekao je Bregović

  • 8
Bijelo dugme, Beer fest, Bir fest 2021. Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Grupa Bijelo Dugme 11. maja u Sarajevu počinje slavljeničku turneju "Doživjeti stotu" povodom 50 godina postojanja, na kojoj će održati 50 koncerata širom bivše Jugoslavije, najavio je menadžment.

Uz to je na sajtu bijelodugme50.com najavljeno da će posle Doma mladih u Sarajevu, "gde je sve i počelo", bend vođe Gorana Bregovića nastupiti 22. juna na tvrđavskom platou u Nišu i 28. juna na Arsenal festu u Kragujevcu.

Slede koncerti 7. jula u tvrđavi Kastel u Banjaluci, 3. avgusta na stadionu Polica u Trebinju, 25. avgusta u prostoru "Cave Romana" u Medulinu i 31. avgusta u Splitu, a na sajtu je navedeno da će uskoro biti objavljeni i ostali datumi turneje koja će trajati do 2025. godine.

Menadžer Adis Gojak je na svom Fejsbuku objavio da će na slavljeničkoj turneji nastupati gitarista Bregović, pevači Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa, bubnjar Điđi Jankelić, basista Zoran Redžić, kao i muzičar Ogi Radivojević.

Bregović je poručio da je srećan što su se ponovno okupili kako bi proslavili "važan jubilej", jer "50 godina Bijelog Dugmeta predstavlja ne samo muzičku istoriju, već i deo života mnogih generacija."

"Nadam se da ćemo svojim nastupima podsetiti ljude na te divne trenutke i stvoriti nove uspomene“, rekao je Bregović.

Bijelo dugme, Beer fest, Bir fest 2021. Foto: Antonio Ahel/ATAImages.

Kako je najavljeno, turneja će doneti mešavinu hitova koji su obeležili karijeru grupe, poput balada “Pristao sam biću sve što hoće“, “Sanjao sam noćas da te nemam“ ili “Selma“.

Tu su i druge pesme autora Gorana Bregovića kao što su “Ne spavaj mala moja muzika dok svira“, “Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac“, “Bitanga i princeza", “Đurđevdan", “Ako ima Boga“ i “Napile se ulice“.

Najuspešniji sastav druge Jugoslavije, sarajevsko Bijelo Dugme se nakon raspada 1989. prvi put okupio 2005. da proslavi 30 godina od osnivanja koncertima u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu, a tada je sa njima nastupio i prvi pevač Željko Bebek.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PECA

    2. maj 2024 | 15:57

    Možda 50 godina od osnivanja, ali nikako 50 godina postojanja. Svi vrlo dobro znamo da Dugme nepostoji par decenija. Bebek je 100% u pravu što nije prihvatio učešće u tom cirkusu zvanom Orkestar za svadbe i sahrane.

  • Jovan Ktć

    2. maj 2024 | 18:09

    Svojevremeno je izjavio da se, maltene, stidi pesama iz perioda Bijelog dugmeta, a da je repertoar sa Orkestrom za svadbe i sahrane, super !? Na stranu to što je prisvojio muziku celog Balkana kao svoju. Sada se setio muzike Bijelog dugmeta, koja ga je proslavila, a koje se odrekao poslednjih godina. Dok su drugi svirali i pevali, on je mlatarao gitarom, sedeći, i izigravao dirigenta.

  • Krug dvojke

    2. maj 2024 | 17:19

    Najveci bend bivse Juge..kao i sve iz Bosne sto dolazi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA