Vreme čitanja: oko 1 min.

Koncert kvarteta "Fermatta" 10. maja u Istorijskom muzeju Srbije, "Bullet for a Badman" u "Čiltonu"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Koncert u Istorijskom muzeju Srbije se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda

  • 0

Istorijski muzej Srbije i udruženje "Unica art" organizuje 10. maja koncert kvarteta "Fermatta", u okviru četvrte sezone ciklusa "Muzikom kroz muzej", najavili su organizatori.

Koncert u Istorijskom muzeju Srbije se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Kvartet "Fermatta" čine studentkinje Akademije umetnosti u Novom Sadu: violinistkinje Katarina Badnjar i Milica Mrđenović, violistkinja Maša Filipović i violončelistkinja Maša Dragaš.

Na programu su kompozicije Johanesa Bramsa, a pored njih, kao prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, biće izvedena i numera iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Od druge sezone ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej” je obogaćen nastupima muzičkih talenata.

Nakon izvanrednih koncerata mladih umetnika u prethodnim sezonama, publika će biti u prilici da se upozna i sa darovitim višestruko nagrađivanim muzičkim umetnicama iz kvarteta "Fermatta", čija prva violina Katarina Badnjar je 2022. godine osvojila grand pri nagradu međunarodnog takmičenja gudača i kamerne muzike "Artisti Dell Arco".

Podsećamo, da je u Istorijskom muzeju Srbije prezentovana izložba "Čekajući stalnu postavku", koju zainteresovani građani mogu da posete svakoga dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 20 časova (prodaja ulaznica do 19 časova).

"Bullet for a Badman" u "Čiltonu"

Grupa "Bullet for a Badman" nastupiće 8. maja u beogradskom klubu "Čilton", najavili su organizatori.

"Bullet for a Badman" svira instrumentalnu muziku baziranu na jazz, funk, afro i gitarskog zvuka kakav se negovao od kraja 60-ih godina.

Kompozicije transformiše od konkretnih duvačkih tema i gitarskih rifova do dugih rasviranih solo deonica koje prati mantričan gruv.

Grupu čine: Ivan Simić – gitara, Milan Simić – bas gitara, , Dusan Petrović – saksofon, Konstantin Sotirovski – truba i Đorđe Petrovic – bubnjevi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA