≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svetska muzička zvezda stigla u Beograd

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mateo Roma je jedna od zvezda "Opere na vodi"

  • 1

Čuveni tenor Mateo Roma stigao je danas u Beograd.

Mateo je jedna od zvezda tradicionalnog umetničkog događaja "Opera na vodi", koji će ove godine biti održan 8. i 9. septembra na platou Geozavoda u Beogradu na vodi.

Čuveni tenor će posetioce ovog spektakla opčiniti svojim glasom.

Naime, prvog dana na programu će biti opera Boemi, remek-delo Đakoma Pučinija, jednog od najvećih italijanskih kompozitora, a naslovnu ulogu poneće najpopularnija svetska primadona Aida Garifulina. Zajedno sa njom, ulogu u ovoj priči o strasti, ljubavi i pohlepi tumačiće i Mateo Roma, kao i slavni srpski bariton Željko Lučić, u pratnji hora, solista i baleta Nacionalne opere iz Temišvara. Dirigent ovog specijalnog izvođenja biće maestro Dejan Savić.

Mateo Roma rođen je 1994. godine u Trevizu i iza sebe ima bogato pevačko iskustvo.

Godine 2016. bio je treći na Međunarodnom takmičenju operskih pevača Fausto Riči u Viterbu i učestvovao u Rosinijevoj Petite Messe Solennelle kao solista u Teatro Comunale u Ferari.

Naredne godine debitovao je kao Tamino u Mocartovom Die Zauberflote u pozorištu San Karlo u Napulju, teatru Argentina u Rimu, teatru Mario del Monako u Trevizu, Rimskom pozorištu u Ostiji Antici i pozorištu Comunale u Ferari; učestvuje na Verdijevom festivalu Regio di Parma u Jerusalimu u režiji Kalegarija i režiji de Ane; on je Don Gašpar u Donicetijevom La Favorite u Kraljevskoj operi Valonija u Liježu, pod dirigentskom palicom Akočele i režijom Kukija.

Godine 2018. debitovao je kao Kavalijer Belfiore u Rosinijevom Il Viaggio a Reims na stazi As.Li.Co. i kao Aronne u Rosinijevom Mojsijevu u Egiptu u pozorištima Verdi u Pizi i Coccia u Novari; solista je u Petite Messe Solennelle u Velikom amfiteatru Sorbone u Parizu za Rosini operski festival. Godine 2019. debitovao je kao grof Almaviva u Rosinijevom Seviljskom berberu u Velikom teatru Masne u Sent Etjenu i kao Fenton u Verdijevom Falstafu u pozorištima Mreže opere Marke; on je Arlekino/Pepe u Leonkavalovom Paljačiju u Karlu Feličeu u Đenovi; učestvuje na Akademiji Alberto Zeda Rosini u Pezaru, debitujući u Il Viaggio a Reims kao grof Libenskof. Potom je debitovao u ulozi princa Ramira u Rosinijevoj La Cenerentola u redukciji u milanskoj Skali i nastupio na resitalu u Opera Grand Avignon; učestvuje u Verdijevom Don Karlu na Feničeu u Veneciji; on je grof od Libenskofa u Il Viaggio a Reims u Kil Opernhausu i Don Ramiro u La Cenerentola u Chemnitz Opernhausu. 2020. ponovo je na Rosini operskom festivalu u ulozi Kavalijera Belfiorea, a zatim se tamo vraća kao grof od Libenskofa.

Učestvuje na Novogodišnjem koncertu 2021. u Verdiju u Padovi gde se vraća da debituje u ulozi Kamila de Rosijona u Leharovoj Veseloj udovici. Nedavno je nastupao u Il Barbiere di Siviglia u Bergamu i u Verdijevom Magbetu za Fondazione Rete Lirica delle Marche.

Sa Fondacijom Arena di Verona debitovao je 2020. kao solista u Petite Messe Solennelle u bazilici San Zeno u Veroni. 2022. godine u Teatro Filarmonico on je Dorvil u Rosinijevoj La Scala di seta. Vraća se za Umetničku sezonu 2023. kao solista Rosinijeve Mesa di Glorija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeja

    3. septembar 2023 | 20:31

    Nine on nikakva svetska zvezda ...zna se ko su zvezde ali on je previse mlad za toliki uspeh i iskustvo ... na google- u ima sve . Cudno kod nas sve same" zvezde" ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA