Vreme čitanja: oko 2 min.

Svetska diva Aida Garifulina doputovala u Beograd: Pogledajte prve fotografije sa aerodroma

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ona će nastupiti 8. septembra na događaju "Opera na vodi"

  • 11
Aida Garifulina Foto: Nikola Tomić

Vrlo brzo, tačnija u petak, 8. septembra, počinje peto izdanje događaja "Opere na vodi". Jedna od glavnih zvezda ovog događaja biće i Aida Garifulina, koja igrati lik Mimi u operi "Boemi" Đakoma Pučinija. Svetska diva doputovala je danas posle 17 časova u Beograd.

Bila je odlično raspoložena, smeh nije skidala sa lica.

Aidu je dočekala njena asistenkinja, a potom su svi krenuli u pravcu hotela gde će odsedati.

Podsetimo, Garifulina je o ulozi Mimi govorila i u intervjuu za Telegraf.rs.

"Znate, pevala sam obe uloge u ovoj operi. Musetu u prošlosti, a onda Mimi. Čak i danas ponekad, zavisi od operske kuće i produkcije - prihvatam da pevam Musetu, pošto istinski volim ovu ulogu i imala sam puno uspeha s tom ulogom, pogotovo u Državnoj operi u Beču i u Rojal Opera Hausu, Kovent Gardenu u Londonu. Ali sada pevam Mimi, to je tako velika sreća i zadovoljstvo. Da pokažem kompletno drugačiji lik od Musete. Muzika u celoj operi je tako duboka, sve harmonije koje idu duboko u tvoju dušu, niko ne može da bude indiferentan prema ovoj operi. Pošto je istinsko remek-delo, koje je Pučini napravio. Svaki lik ima svoj lajtmotiv koji ga prati kroz operu. Ali je takođe ljubavna priča. Priča o stasti i tugi, pravo prijateljstvo i gubitak. Uvek plačem na kraju, kada čujem poslednje akorde u orkestru, oni mi "slome srce"", izjavila je Aida Garifulina za naš portal.

Pored svetske dive, nastupiće još i naš bariton Željko Lučić, te sopran Paula Iancic i tenor Mateo Roma. Svi oni biće u pratnji hora, solista i baleta Nacionalne opere iz Temišvara. Dirigent ovog specijalnog izvođenja biće maestro Dejan Savić.

Drugog dana "Opere na vodi, u subotu, 9. septembra, očekuje nas jedinstveni koncert filmske muzike. Numere iz najpopularnijih blokbastera kao što su filmski serijal o Džejmsu Bondu, "Ratovi zvezda", "Igra prestola", "Pink Panter", "Gospodar prstenov"a i brojnih drugih izvešće Simfonijski orkestar i Hor RTS-a, pod dirigentskom palicom maestra Srboljuba Dinića.

(Telegraf.rs)

Video: Operska diva Aida Garifulina vas poziva na Pučinijevu predstavu "Boemi" na "Operi na vodi"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dEAN

    6. septembar 2023 | 20:09

    Naravno da niste culi. To je operska diva,ne nasa lazna jeca karleusa(namerno malo j). Druga stvar,kad vec umete da komentarisete malo pretrazite po inetrnetu pa ce te saznati ko je doticna dama !

  • mihailovic

    6. septembar 2023 | 20:05

    ni ja nikad cuosve i svako se kod nas naziva nekom velicinom dovoljno je samo da je iz inostranstva

  • Valjevo

    6. septembar 2023 | 20:17

    Što ne napišete da je Ruskinja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA