≫ 

Pozorište na Terazijama proslavilo 70. rođendan: Pogledajte ko su dobitnici priznanja

Takođe, uručene su i Jubilarne nagrade za 10, 20, 30 i 38 godina rada u Pozorištu, kao i Zahvalnica za doprinos kolegama koji su otišli u penziju...

  • 1

Tradicionalnom dodelom nagrada i zahvalnica, Pozorište na Terazijama je danas proslavilo jubilarni 70. rođendan.

Na svečanosti upriličenoj u foajeu pozorišta dodeljena je, ustanovljena od ove sezone, nagrada za glumačku bravuru "Janoš Tot", a prvi laureat je Miroljub Turajlija za ulogu Anderlinga u mjuziklu "Brodvejske vragolije" u režiji Nebojše Bradića.

Turajlija se srdačno zahvalio, istakavši da je velika čest dobiti nagradu koja nosi ime velikog umetnika kakav je bio Janoš Tot i još na sceni nazvanoj po Milenku Zablaćanskom.

- U vremenu kada brzo živimo i kada smo otuđeni jedni od drugih, ne smemo zaboraviti one koji su bili tu pre nas, a zbog kojih smo i mi danas ovde - rekao je Turajlija.

Brodvejske vragolije Brodvejske vragolije / Foto: Promo/Pozorište na Terazijama

Direktor Aleksandar Ðaja uručio je Godišnju nagradu Ivani Popović Ilijin, za ulogu Dženet Van de Graf u mjuziklu "Brodvejske vragolije", kao i zahvalnice za dugogodišnju vernost Pozorištu na Terazijama - Mileni Vasić, Radoslavu Radetu Marjanoviću i Ljiljani Stjepanović.

- Ovo je veliki jubilej, ja sam ovde više od polovine - oko 43 godine. Bila sam stipendista u ovom pozorištu i nikad ne bih menjala taj status, niti bih otišla u drugi teatar, jer je ovde najbolja atmosfera i najbolji ljudi - izjavila je Stjepanovićeva.

Milena Vasić je zahvalila ansamblu koji je učestvovao u mjuziklu "Cigani lete u nebo" i doprineo da doživi 400. izvođenje.

Ivan Bosiljčić "Cigani lete u nebo" / Foto: Promo/Pozorište na Terazijama

- Ne mislim da je pitanje slobode pitanje mladosti, čak naprotiv, potreba da Pozorište odabere mlađu Radu, stvoriće i novu, mladu, osveženu predstavu - istakla je Vasićeva.

Rade Marjanović podsetio je da se mjuzikl "Neki to vole vruće" igra tri decenije i na tome zahvalio rediteljki Soji Jovanović.

Ovom svečanom prilikom uručene su i Zahvalnice za izuzetan doprinos radu Pozorišta na Terazijama scensko-tehničkom sektoru, opštem sektoru, orkestarskom, baletskom i horskom ansamblu, kao i dramskom u okviru koga su zahvalnice uručene Nebojši Bradiću, Slavenu Došlu, Svetislavu Buletu Gonciću.

Takođe, uručene su i Jubilarne nagrade za 10, 20, 30 i 38 godina rada u Pozorištu, kao i Zahvalnica za doprinos kolegama koji su otišli u penziju.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA