≫ 

Monodrama "Oj, živote!" holivudskog glumca Željka Dimića u Kulturnom centru Grad

Jack Dimich je do sada igrao uloge na maternjem srpskohrvatskom, ruskom, italijanskom, češkom i engleskom jeziku, a iza njega je 87 uloga na filmu, televiziji i u pozorištu

  • 0
Željko Dimić Željko Dimić / Foto: Kate Taylor

Monodrama "Oj, živote!", koju je adaptirao, režirao i u kojoj igra američki glumac srpskog porekla Željko Dimić (Jack Dimich), biće izvedena u četvrtak, 26. decembra u 19h na sceni Kulturnog centra Grad u Beogradu.

Nastala prema tekstu Josipa Pejakovića, ovo je priča o čoveku koji dobrovoljno odlazi na odsluženje zatvorske kazne u Foču umesto svog mlađeg brata, počinioca ubistva s predumišljajem.

Protagonista ove monodrame na komediografski način govori svoju muku i veoma emotivno iznova proživljava sve što mu se tokom odsluženja kazne dogodilo, a prepoznatljivim bosanskim dijalektom Jack Dimich govori kroz glavni lik, ali i kroz sve likove sa kojima se njegov protagonista susreće. Mešavina humora i tuge publiku navodi da se sa njegovom pričom poistovećuje i sa njom saoseća.

Jack Dimich Foto: Nevena Marković

Predstava je do sada igrana u Los Anđelesu, Čikagu, Njujorku, Bosanskoj Dubici, a juna ove godine premijerno u Beogradu.

Jack Dimich diplomirao je glumu na čuvenom Lee Strasberg institutu u Njujorku, u klasi Majkla Margote. Poznat je po zapaženim ulogama u serijama: Law & Order, CSI, Burn Notice, Castle, The Blacklist, Elementary, Limitless i u mnogim drugim.

Karte su dostupne u pretprodaji u Kulturnom centru Grad svakog dana od 12h do 20h i nedeljom od 14h do 20h ili putem rezervacija na broju telefona 063 163 00 20.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA