≫ 

Odloženi Dani komedije, koncerti Filharmonije, Orthodox Celts, Kontakt festival...

Ovo je spisak svih ustanova kulture i manifestacija koje su zasad odložile svoje programe

  • 0

Koncerti violiniste Are Malikana, Jumbo Big Band-a, Beogradske filharmonije, potom brojne predstave i festivali širom Srbije otkazuju se danas, jedan po jedan, u skladu sa merama koje je Vlada Srbije predstavila juče, kako bi sprečila preventivno širenje korona virusa. U toku dana doneta je odluka da se zabrane sve manifestacije, filmske projekcije i da se zatvore klubovi na teritoriji Grada Beograda koji u zatvorenom prostoru primaju više od 100 ljudi.

Iako je sinoć u Sava centru održan koncert pevačice Marije Šerifović, nastupi zakazani za narednih nekoliko dana su odloženi, saopšteno je na sajtu Sava centra.

Ara Malikian Ara Malikian Foto: Rodrigo Mena

Koncert violiniste Are Malikiana, zakazan za 14. mart, pomeren je na novi datum - 14. oktobra 2020. godine u Sava Centru. Već kupljene ulaznice važiće i u novom terminu.

Takođe, zbog zdravstvene situacije u regionu, odlaže se koncert “Jumbo Big Bend”, koji je na sceni Sava Centra trebalo da okupi tri najznačajnija džez orkestra u regionu - Big Bend Radio-televizije Srbije, Džez orkestar Hrvatske radio-televizije i Big Bend Radio- televizije Slovenije.

Rasprodana predstava “ Kakva ti je žena, takav ti je život”, zakazana za 17.3.2020. u Sava Centru , radi novonastale situacije, se pomera na 11.maj u 20h takođe u Sava Centru, saopštila je ova ustanova.

Oni su takođe javili da se koncert slovenačkog hora “PERPETUUM JAZZILE“, zakazan za 28.3.2020. u Sava Centru, radi novonastale situacije pomera za 23.maj u 20h.

perpetuum jazzile Perpetuum JazzileFoto: Irena Herak

Bez Nemanje Radulovića 

Iz Kolarčeve zadužbine su javili da otkazuju koncerte Nemanje Radulovića predviđene za 16. i 19. mart i projekciju dokumentarnog filma o vrsnom violinisti 17. i 18. marta. Sve ulaznice važiće za nove datume koncerata koji će biti naknadno objavljeni, u dogovoru sa organizatorima.

Kontakt festival u drugom terminu

Kao i drugi javni skupovi do daljeg su odloženi i programi planirani da se odigraju u okviru četvrtog Kontakta - od 18. do 21. marta. O novim terminima, lokacijama i programima, kao i o detaljima koji se tiču do sada kupljenih ulaznica, organizaori će uskoro obavestiti javnost.

Kontakt festival Kontakt festival Foto: Promo

Zasad bez dva pozorišta festivala

Svi programi u Srpskom narodnom pozorištu otkazani su do daljeg, saopšteno je iz Uprave SNP-a.

Navode da postupaju prema preporuci Vlade Republike Srbije.

Srpsko Narodno pozorište Srpsko Narodno pozorište Foto: Wikimedia/BuhaM

- Novac za kupljene ulaznice moguće je podići na Biletarnici SNP-a u roku od 15 dana, a za onlajn kupovinu će biti vraćen na račun kupca - navodi u saopštenju Uprava SNP-a.

Odloženi "Dani komedije" u Jagodini 

Pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dani komedije", koji se po tradiciji u Jagodini održava od 20. do 27. marta, odložen je zbog koronavirusa, a novi termin biće utvrđen posle konsultacija sa pozorištima Srbije, izjavio je danas za Tanjug direktor Kulturnog centra u Jagodini Nebojša Petrović.

Dani komedije Jagodina Dani komedije Jagodina Foto: Tanjug/Dušan Ančić

- Na sednici Upravnog odbora Kulturnog centra, doneta je odluka o odlaganju 49. pozorišnog festivala ''Dani komedije'' - rekao je Petrović. Novi termin održavanja "Dana komedije" biće određen posle konsultacija sa pozorištima Srbije, .

On je istakao da kupljene karte važe za novi termin održavanja festivala.

Otkazuju se koncerti Beogradske filharmonije u narednom periodu

Zbog zabrane javnih skupova u zatvorenim prostorijama i dodatnih mera opreza usled širenja novog korona virusa COVID-19 koje je proglasila Vlada Republike Srbije, Beogradska filharmonija otkazuje nastupe u narednom periodu.

Beogradska filharmonija Beogradska filharmonija / Foto: Promo

Neće se održati koncerti orkestra zakazani za 12. i 13. mart na Kolarcu sa dirigentom Markusom Bošom i violončelistom Kijanom Soltanijem, kao i nastupi za decu školskog uzrasta, koji su planirani od 18 – 27. marta. Za sve dalje koncerte, Beogradska filharmonija prati uputstva i preporuke nadležnih institucija.

Sve informacije u vezi sa otkazanim koncertima biće naknadno objavljene, saopštili su iz Beogradska filharmonije.

Kako je javljeno, otkazan će biti i koncert koji je najveći regionalni autor i producent Tonči Huljić, u okviru turneje "Mediteraneo", zajedno sa Filharmonijom trebalo da održi 3. aprila u Kombank dvorani u Beogradu. 

BDP privremeno spustilo zavese

- Zbog novih mera za suzbijanje korona virusa, u skladu sa odlukom Vlade Srbije o javnim skupovima u zatvorenim prostorima, Beogradsko dramsko pozorište obustavlja igranje predstava na redovnom repertoaru - javili su iz ovog pozorišta.

Ružni prljavi zli "Ružni prljavi zli" Foto: Promo

Premijera predstave „Ružni, prljavi, zli“ Slobodana Obradovića, u režiji Lenke Udovički najavljena za 14. mart na Velikoj sceni „Olivera i Rade Marković“, takođe se otkazuje. Кupljene ulaznice mogu se vratiti na blagajni BDP-a ili po ukidanju vanrednih mera zameniti za novi termin.

Martovski festival pod znakom pitanja

Dom omladine Beograda obavestio je javnost da do daljeg obustavlja održavanje svih programa.  Ova odluka se odnosi na sve programe, kako na one u organizaciji ustanove kulture Dom omladine Beograda, tako i na koprodukcije, ali i programe drugih organizatora čije održavanje je bilo planirano u DOB-u.

 
 
 
View this post on Instagram
Dom omladine Beograda obaveštava javnost da, u skladu sa merama donetim od strane nadležnih organa Republike Srbije radi suzbijanja širenja koronavirusa, do daljeg obustavlja održavanje svih programa. Ova odluka se odnosi na sve programe, kako na one u organizaciji ustanove kulture Dom omladine Beograda, tako i na koprodukcije, ali i programe drugih organizatora čije održavanje je bilo planirano u DOB-u. Izložbe u Galeriji Doma omladine Beograda će se odvijati u skladu sa godišnjim programom, ali bez organizovanja ceremonije otvaranja, javnih vođenja i grupnih poseta, već će biti dostupne isključivo za individualne posete. Informacije o novim datumima događaja koji se neće održati u predstojećem periodu, uključujući i 67. Martovski festival, biće blagovremeno objavljene, u skladu sa daljim razvojem situacije i uputstvima nadežnih organa. Uprava Doma omladine Beograda nastavlja sa redovnim radnim aktivnostima i stoji na raspolaganju za sve dodatne informacije, putem mejla dobinfo@domomladine.org i telefona 011/3220-127.A post shared by Dom omladine Beograda (@domomladinebeograda) on

Informacije o novim datumima događaja koji se neće održati u predstojećem periodu, uključujući i 67. Martovski festival, biće blagovremeno objavljene, kazali su oni.

U međuvremeno je stigla informacija da je otkazan i koncert benda Orthodox Celts, planiran za Dan Svetog Patrika 17. marta.

40 Prstiju - neki drugi put 

Zbog novonastale situacije i zabrane javnih okupljanja do 1. aprila, Guitar Art Festival je odložio koncert grupe 40 Fingers, koji je bio zakazan za večeras.

Gitara, devojka, devojčica Odložen nastup Foto: Pixabay

Guitar Art Festival je postigao dogovor sa umetnicima i Kombank dvoranom da se zakaže odmah novi datum koncerta - 20. maj. Kupljene ulaznice za 12. mart važiće i za novi termin koncerta i neće morati da se menjaju, saopštili su organizatori.

Festival "Teatar na raskršću" pomeren za septembar

Festival "Teatar na raskršću", koji se održava u Nišu, odložen je za septembar. Pozorište je, ipak, proslavilo rođendan izvođenjem predstave 1789 na premijeri zatvorenog tipa.

- S obzirom na to da nam je danas 133. rođendan, smatrali smo da je nedopustivo da preskočimo ovaj dan, pa je zato premijera bila zatvorenog tipa - kaže direktor Narodnog pozorišta u Nišu Spasoje Milovanović.

Podsetimo, sinoć su u Beogradu sva pozorišta spustila svoje zavese, a bioskopi uveli nova pravila za posetioce.

Otkazane i predstave Zvezdara teatra

Zbog zabrane javnih skupova u zatvorenim prostorijama i dodatnih mera opreza usled širenja novog korona virusa COVID-19 koje je proglasila Vlada Republike Srbije, Zvezdara teatar otkazuje sve predstave u narednom periodu do prestanka važenja istih.

Arzamas, Zvezdara teatar, Zajednica gluvih Foto: Nikola Vukelić

Ulaznice kupljene na biletarnici mogu se vratiti na biletarnici pozorišta uz refundaciju novca. U suprotnom, važiće i za predstave u novim terminima o kojima ćemo naknadno obavestiti publiku kada odluka o zabrani prestane da važi.

Refundacija ulaznica kupljenih putem onlajn servisa će se vršiti na zahtev publike. Zahtev treba poslati na mejl blagajna@zvezdarateatar.rs sa priloženim kartama ili potvrdom o onlajn transakciji.

Oglasilo se Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture i informisanja poziva sve ustanove kulture, vlasnike prostora u kojima se odigravaju događaji iz oblasti kulture i organizatore kulturnih programa i manifestacija u Srbiji da bez ikakvog izuzetka poštuju odluku Vlade Republike Srbije da se zabrane javna okupljanja na javnim mestima u zatvorenim prostorima kada se okuplja više od 100 ljudi, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Narodna biblioteka Srbije i Platoneum d.o.o predstavili su knjigu Beogradski parimejnik Ministar kulture Vladan Vukosavljević Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Zabrana se odnosi na sva dešavanja u zatvorenim prostorima u oblasti kulture, na teritoriji cele Srbije, koja prelaze broj od 100 okupljenih uključujući publiku, aktere na sceni, zaposlene u ustanovi i organizatore - saoptšili su oni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA