≫ 

Odložen Beogradski festival igre i koncert “Recuerdos de Belgrado”

Pomerene su sve predstave u martu, dok aprilske i dalje ostaju zakazane po planu

  • 0
Jubilarni 15. Beogradski festival igre (BFI) Foto: Tanjug/ Tanja Valič

Beogradski festival igre odložio je sve predstave koje je trebalo da se održe u martu, dok se za april još uvek razmatra, saopštila je danas direktorka festivala Aja Jung. Podsetimo, brojne ustanove kulture, manifestacije i muzičke zvezde odložile su juče svoje nastupe, kako bi ispoštovale mere Vlade.

Na sreću publike, neke baletske trupe odmah su zakazale nove termine, te će Njujork siti balet igrati 7. novembra u Srpskom narodnom pozorištu u Novu Sadu, a već narednog dana u Beogradu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Takođe, publika može da sačuva svoje karte i za Drezden Frankfurt kompaniju Jakopa Godanija koja je bila zakazana za otvaranje, jer će ona svoju predstavu odigrati 17. septembra u Beogradu.

Trupa Body traffic iz Los Anđelesa nastupiće 20. septembra u Madlenianumu i narednog dana u Novom Sadu, a kompanija Un poyo royo iz Argentine 19. septembra u Beogradu, a 20. u Novom Sadu.

Kako je objasnila Jungova, članovi Njujork siti baleta uspeli su da nastupe u Tel Avivu i sinoć u Budimpešti pre zatvaranja pozorišta.

Međutim, nakon izvedene predstave u rasprodatoj, ali polu praznoj sali, čuli su vesti o odluci Donalda Trampa da zatvori granice, te su odmah kupili karte i vratili se kući, umesto da doputuju u Srbiju.

Prema njenim rečima do danas kupljeno je blizu 280 avio karata, hiljade noćenja u hotelima, promocija, štampa, marketing, pozorišta gde je trebalo da se odigraju predstave, plaćene dnevnice, te da su potrošili sav novac sponzora, donatora i inostranih partnera…

Festival igre Milan Tasovac i Aja Jung Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Mi moramo to opravdati programom koji smo najvaili, a zato sam zahvalna na pažnji, podršci i razumevanju od strane naših partnera i sponzora poput Erste banke, NISa, Renoa, Hainikena, Nesle, Hemofarm, Visa i mnogim drugima - kazala je Jungova.

Prodaja karata je obustavljena, ali je direktorka objasnila da je u planu da se svi programi održe do kraja godine, da će novi datumi biti uskoro objavljeni, dok će u aprilu za sada ostati kako je u planu.

O svim novim informacijama publika će biti blagovremeno obaveštena, a kako je Jungova naglasila, potrebno je vreme da se usklade sve trupe koje dolaze sa različitih strana sveta.

Odložena premijera koncerta “Recuerdos de Belgrado”

U skladu sa preporukom Vlade Srbije da se zabrane skupovi na zatvorenim javnim mestima gde je prisutno više od 100 osoba, odložena je premijera koncerta “Recuerdos de Belgrado” koja je trebalo da se održi u subotu, 14. mart u Zadužbini Ilije M Kolaca.

Nov datum koncerta biće saopšten u narednih par dana, a sve kupljene ulaznice će važiti i za novi datum koncerta.

Kompozitor Hoakin Klerč najavljuje da će sa još većim žarom solisti Marko Tamajo, Rafael Agire i David Martinez, kao i Simfonijski hor i orkestar RTS na čelu sa Bojanom Suđićem, premijerno izvesti delo koje je posvećeno Beogradu!

Aktuelni dogadjaji i odlaganje koncerta biće samo još jedna upomena iz Beograda.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA