≫ 

Nedeljni onlajn repertoar domaćih pozorišta: Ove predstave možete pogledati kod kuće

Evo šta možemo pogledati večeras, kao i narednih dana

  • 0
Srpsko Narodno pozorište

Srpsko narodno pozorište SNP u Novom Sadu / Foto: Wikimedia/BuhaM

Onlajn repertoar domaćih pozorišta je bogat i drži svoj sedmični standard. Narodno pozorište, Atelje 212, JDP, SNP i druge ustanove kulture preko interneta predstavljaju svoje najlepše predstave.

Ovo su pojedine koje možete pogledati ove sedmice...

"Slika Dorijana Greja" večeras u Narodnom pozorištu

 

Publika je sinoć imala priliku da pogleda dramu Henrika Ibzena, "Heda Gabler", a večeras, 14. aprila u 21h, na YouTube kanalu Narodnog pozorišta u Beogradu očekuje nas "Slika Dorijana Greja", balet u koreografiji Vladimira Logunova.

Na istoj lokaciji, gledaoci će narednih dana imati priliku da pogledaju i "Staklenu menažeriju" dramu Tenesija Vilijamsa i "Aidu", operu Đuzepea Verdija.

"Lagum" Svetlane Velmar-Janković u Ateljeu 212

 

Svakog utorka, četvrtka i subote na Fejsbuk kanalu Ateljea 212 emituju se snimljene predstave u terminima od 20h.

Večeras, 14. aprila, na repertoaru je "Lagum" Svetlane Velmar - Janković. Sledeće su "Ovde" (16. aprila u 20h) i "Kneginja od Foli Beržera" (18. april u 20h).

Opera Volfganga Amadeusa Mocarta u Madlenianumu

 

Pod nazivom Virtuelno putovanje Madlenianuma, predstave ovog pozorišta će biti emitovane preko njegovog YouTube kanala - i to sredom, petkom i nedeljom u terminu od 19:30h.

U sredu, 15. aprila, publika može pogledati "Cosi fan tutte" (Tako čine sve), komičnu operu Volfganga Amadeusa Mocarta. U petak, 17. aprila, balet "Volfgang Amade", a u nedelju, 19. aprila, "Kvartet", dramu Ronalda Harvuda.

Madlenianum

Predstava "Kvartet" / Foto: Promo

"Švabica" u JDP-u

 

Jugoslovensko dramsko pozorište će u četvrtak, 16. aprila, u 21h na svom YouTube kanalu premijerno emitovati predstavu "Švabica" Laze Lazarevića u režiji Ane Ðorđević .

Predstava koje je premijerno izvedena 15. marta 2009. godine na sceni "Bojan Stupica", nastala je na osnovu jedne od najlepših i najtužnijih pripovedaka srpskog realizma.

Jugoslovensko dramsko pozorište

Jugoslovensko dramsko pozorište / Foto: Wikimedia/Alxadj

Razgovori na YouTube kanalu Bitef teatra

 

U okviru digitalnog izdanja Filozofskog teatra, u četvrtak, 16. aprila od 20h na YouTube kanalu Bitef teatra, biće organizovan drugi u nizu razgovora koji će Maja Pelević voditi sa Anjom Sušom.

BITEF teatar

Foto: Wikimedia/Goldfinger at Serbian Wikipedia

Pelević će sa Sušom razgovarati o tome koliko će se i da li promeniti pozorište, a i samo društvo, nakon epidemije, da li prisustvujemo svojevrsnom seljenju kulture na internet, šta će se dalje događati sa građanskim (ne)slobodama i da li je ovo možda početak scenarija za neku buduću distopiju gde će globalni nadzor biti mnogo jači i efikasniji. Ili pak, paradoksalno, možemo u toku trajanja ove izolacije, da pokušamo da promislimo neki drugačiji, pravedniji i slobodniji svet.

"Palčica" i "Aska i vuk" u Malom pozorištu "Duško Radović"

 

Na YouTube kanalu Malog pozorišta "Duško Radović" 15. aprila u 19h (repriza u subotu u 19h) posušajte audio-bajku "Palčica" Hansa Kristijana Andersena, koja prati uzbudljivi život devojčice veličine palca koja u susretu sa raznim životinjama upada u brojne nevolje iz kojih uspeva da se izvuče svojom dobrotom i poštenjem.

Malo pozorište

"Aska i vuk" / Foto: N. Kukolj

U nedelju 19. aprila u 12h, pozorište dolazi kod vas sa predstavom "Aska i vuk", po čuvenom delu našeg nobelovca Iva Andrića, u režiji i dramskoj adaptaciji Tatjane Piper Stanković. "Aska i vuk" je priča o nasilju i kako to nasilje zaustaviti, sa novom vizurom na Andrićevu pripovetku, gde se radnja sa zelenih pašnjaka premešta u prostor škole - uz pomoć lutkarstva, muzike, pokreta i slike, tema nasilja se istražuje od školskog dvorišta gde bezazleno nasilje počinje, pa sve do učionice, gde se traži (i naposletku pronalazi) rešenje.

Balet "Žizela" u SNP-u

 

Emitovanje svih predstava Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu na YouTube kanalu počinje svakoga dana u 14h i traje 24 časa.

Večeras je na repertoaru balet "Žizela", dok nas narednih dana očekuju "Fortinbras se napio" (15. april), "Vragolanka" (16. april) i "Vojvođanska rapsodija" (21. april).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA