• 0

Nedeljni onlajn repertoar domaćih pozorišta: Ove predstave možete pogledati kod kuće

Evo šta možemo pogledati večeras, kao i narednih dana

  • 0
Srpsko Narodno pozorište

Srpsko narodno pozorište SNP u Novom Sadu / Foto: Wikimedia/BuhaM

Onlajn repertoar domaćih pozorišta je bogat i drži svoj sedmični standard. Narodno pozorište, Atelje 212, JDP, SNP i druge ustanove kulture preko interneta predstavljaju svoje najlepše predstave.

Ovo su pojedine koje možete pogledati ove sedmice...

"Slika Dorijana Greja" večeras u Narodnom pozorištu

Publika je sinoć imala priliku da pogleda dramu Henrika Ibzena, "Heda Gabler", a večeras, 14. aprila u 21h, na YouTube kanalu Narodnog pozorišta u Beogradu očekuje nas "Slika Dorijana Greja", balet u koreografiji Vladimira Logunova.

Na istoj lokaciji, gledaoci će narednih dana imati priliku da pogledaju i "Staklenu menažeriju" dramu Tenesija Vilijamsa i "Aidu", operu Đuzepea Verdija.

"Lagum" Svetlane Velmar-Janković u Ateljeu 212

Svakog utorka, četvrtka i subote na Fejsbuk kanalu Ateljea 212 emituju se snimljene predstave u terminima od 20h.

Večeras, 14. aprila, na repertoaru je "Lagum" Svetlane Velmar - Janković. Sledeće su "Ovde" (16. aprila u 20h) i "Kneginja od Foli Beržera" (18. april u 20h).

Opera Volfganga Amadeusa Mocarta u Madlenianumu

Pod nazivom Virtuelno putovanje Madlenianuma, predstave ovog pozorišta će biti emitovane preko njegovog YouTube kanala - i to sredom, petkom i nedeljom u terminu od 19:30h.

U sredu, 15. aprila, publika može pogledati "Cosi fan tutte" (Tako čine sve), komičnu operu Volfganga Amadeusa Mocarta. U petak, 17. aprila, balet "Volfgang Amade", a u nedelju, 19. aprila, "Kvartet", dramu Ronalda Harvuda.

Madlenianum

Predstava "Kvartet" / Foto: Promo

"Švabica" u JDP-u

Jugoslovensko dramsko pozorište će u četvrtak, 16. aprila, u 21h na svom YouTube kanalu premijerno emitovati predstavu "Švabica" Laze Lazarevića u režiji Ane Ðorđević .

Predstava koje je premijerno izvedena 15. marta 2009. godine na sceni "Bojan Stupica", nastala je na osnovu jedne od najlepših i najtužnijih pripovedaka srpskog realizma.

Jugoslovensko dramsko pozorište

Jugoslovensko dramsko pozorište / Foto: Wikimedia/Alxadj

Razgovori na YouTube kanalu Bitef teatra

U okviru digitalnog izdanja Filozofskog teatra, u četvrtak, 16. aprila od 20h na YouTube kanalu Bitef teatra, biće organizovan drugi u nizu razgovora koji će Maja Pelević voditi sa Anjom Sušom.

BITEF teatar

Foto: Wikimedia/Goldfinger at Serbian Wikipedia

Pelević će sa Sušom razgovarati o tome koliko će se i da li promeniti pozorište, a i samo društvo, nakon epidemije, da li prisustvujemo svojevrsnom seljenju kulture na internet, šta će se dalje događati sa građanskim (ne)slobodama i da li je ovo možda početak scenarija za neku buduću distopiju gde će globalni nadzor biti mnogo jači i efikasniji. Ili pak, paradoksalno, možemo u toku trajanja ove izolacije, da pokušamo da promislimo neki drugačiji, pravedniji i slobodniji svet.

"Palčica" i "Aska i vuk" u Malom pozorištu "Duško Radović"

Na YouTube kanalu Malog pozorišta "Duško Radović" 15. aprila u 19h (repriza u subotu u 19h) posušajte audio-bajku "Palčica" Hansa Kristijana Andersena, koja prati uzbudljivi život devojčice veličine palca koja u susretu sa raznim životinjama upada u brojne nevolje iz kojih uspeva da se izvuče svojom dobrotom i poštenjem.

Malo pozorište

"Aska i vuk" / Foto: N. Kukolj

U nedelju 19. aprila u 12h, pozorište dolazi kod vas sa predstavom "Aska i vuk", po čuvenom delu našeg nobelovca Iva Andrića, u režiji i dramskoj adaptaciji Tatjane Piper Stanković. "Aska i vuk" je priča o nasilju i kako to nasilje zaustaviti, sa novom vizurom na Andrićevu pripovetku, gde se radnja sa zelenih pašnjaka premešta u prostor škole - uz pomoć lutkarstva, muzike, pokreta i slike, tema nasilja se istražuje od školskog dvorišta gde bezazleno nasilje počinje, pa sve do učionice, gde se traži (i naposletku pronalazi) rešenje.

Balet "Žizela" u SNP-u

Emitovanje svih predstava Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu na YouTube kanalu počinje svakoga dana u 14h i traje 24 časa.

Večeras je na repertoaru balet "Žizela", dok nas narednih dana očekuju "Fortinbras se napio" (15. april), "Vragolanka" (16. april) i "Vojvođanska rapsodija" (21. april).

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima