≫ 

Korona ubija kulturu: 100 ljudi pred otkazom iz čuvenog teatra

"Ovo je svojevrsni skandal jer će Vlada potrošiti milion funti da ofarba Džonsonov avion..."

  • 0
Theatre Royal, Plymouth Kraljevski teatar u Plimutu / Foto: Wikipedia/painma

Kraljevski teatar u Plimutu (Theatre Royal, Plymouth) objavio je da je njegovih 100 zaposlenih trenutno pred otkazom zbog posledica pandemije korona virusa.

Prihod Teatra je smanjen za 91% otkako je vanredno stanje prisililo instituciju kulture da zatvori svoja vrata i kupcima vrati novac.

Razgovori o otpuštanju započeli su u ponedeljak ove sedmice i moguće je da će uticati na čak trećinu zaposlenih, piše BBC.

- Ovo veoma bolno, ali neizbežno rešenje doneto je kako bi se sačuvala budućnost našeg Teatra – istakao je direktor Adrijan Vinken i dodao:

- Učinili smo sve što smo mogli kako bismo sačuvali poslove i prihode koliko smo vremenski bili u mogućnosti. Samo nečim ovako drastičnim možemo sačuvati naše pozorište.

Dramaturg Džejms Grejem je na svom Twitter profilu objavio fotografije Kraljevskog teatra nekad i sad.

- Ceo umetnički tim Kraljevskog teatra u Plimutu će biti proglašen viškom za 3 dana. Ovo je jedno od najvećih pozorišta van Londona. Predstavljaće pozorište koje nema umetnika i koji se neće vratiti. Kultura sveta je u kolapsu – napisao je Grejem.

Mnogi korisnici društvenih mreža su mu odgovorili:

- Ovo se dešava dok Vlada troši 11 miliona funti na aplikaciju koja ne funkcioniše, a planira i da potroši milion na farbanje aviona – dodao je jedan korisnik.

- Ovo je svojevrsni skandal jer će Vlada zaista potrošiti milion funti da ofarba Džonsonov avion – istakao je drugi.

- Ovo je tako tužna vest. Posmatramo kako nam kultura isparava pred očima – zaključio je treći.

Šta vi mislite o situaciji sa umetnošću i kulturom u toku pandemije korona virusa? Šta biste vi učinili po ovom pitanju? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA