• 0

Umesto jula, Novi tvrđava teatar u septembru: Predstave iz Hrvatske, BiH, Mađarske i Srbije

Biće otvoren premijernom izvedbom "Upotrebe čoveka" po romanu Aleksandra Tišme, u dramatizaciji Borisa Liješevića i Fedora Šilija

  • 0
Novi tvrđava teatar

Vila Stanković, Čortanovci / Printskrin: YouTube/Novi Tvrđava Teatar

Pozorišni festival Novi tvrđava teatar koji se održava na otvorenim terasama Vile Stanković u Čortanovcima, umesto u julu, biće održan od 4. do 9. septembra, a publika će imati priliku da vidi predstave iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Srbije, najavili su organizatori festivala.

Novi tvrđava teatar biće otvoren premijernom izvedbom "Upotrebe čoveka" po romanu Aleksandra Tišme, u dramatizaciji Borisa Liješevića i Fedora Šilija, a u režiji Liješevića.

Ova predstava je nastala u koprodukciji festivala Novi tvrđava teatar (Novi Sad), Novosadskog pozorišta/Ujvideki Sianhaz, festivala Grad teatar (Budva) i East West centra (Sarajevo).

Na repertoaru će se naći još i ansambl predstava Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice - "Ukulele Jam" Alena Meškovića, u režiji Dina Mustafića.

Zatim predstava Zagrebačkog kazališta mladih "H.E.J.T.E.R.I.", prema novoj drami Dina Pešuta, u režiji Judite Gamulin.

Naposletku i "Seljačka opera Bele Pintera", čiju režiju potpisuje Atila Keresteš, a rađena je u koprodukciji Novosadskog pozorišta Ujvideki Szinhaz i Segedinskog nacionalnog teatara.

Uz završnu predstavu izvan kokurencije koja će biti izvedena u čast nagrađenih, očekuje se još jedno zanimljivo festivalsko izdanje.

(Tanjug.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima