≫ 

Neobični "uplovi" koncert na Jadranu: Rade Šerbeždija i gosti proslavili 20. rođendan Ulisis teatra

Preko 500 gledalaca, smeštenih na 30 plovila, bili su deo nezaboravnog koncerta

  • 3
Koncert Ulysses

20. rođendan teatra Ulysses / Foto: Darja Štravs Tisu

Pozorište Ulysses proslavilo je u nedelju, 2. avgusta, na Malom Brijunu jubilarnih 20 godina svog postojanja i to spektakularnim koncertom Radeta Šerbedžije i Zapadnog kolodvora, a naravno uz muzičke goste, dugogodišnje prijatelje Ulyssesa – Vlatka Stefanovskog, Damira Urbana, Gabi Novak i Matiju Dedića, Maju Posavec, Putokaza, Nigela Osbornea, potom Mimi i Ninu Šerbedžije.

Upravo je na taj dan, 2. avgusta 2001. u Prosperovom vrtu na Velikom Brijunu, velika Vanesa Redgrejv, čuvena britanska filmska i pozorišna glumica, uz pratnju  mostarske Sinfonijete, svečano pustila ovaj teatar u život dobrotvornim koncertom pod imenom “Pjesma o ljubavi”.

Svečana proslava 20. rođendana Ulyssesa održana je, po prvi puta, u formi sail - in (uplovi) programa, pa se tako koncert izvodio na velikoj pozornici postavljenoj na samoj obali Malog Brijuna, uz platno na kojem se su se uživo prenosila događanja na sceni.

Preko 500 gledalaca, smeštenih na 30-ak brodova, glisera i čamaca vezanih u zalivu (pridržavajući se svih epidemioloških preporuka), spontanim je aplauzima, pesmom i brodskim trubama pratilo nastupe umetnika i video projekcije s prikazom retrospektive proteklih dva decenija rada Ulyssesa.

Predivnu atmosferu sa ovog neobičnog i romantičnog koncerta pogledajte na fotografijama Darje Štravs Tisu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA