Počele probe za predstavu i film o Zoranu Radmiloviću

Predstava je osmišljena kao intervju s Radmilovićem

  • 1
Zoran Radmilović Zoran Radmilović/ Printskrin: youtube/RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal

U glavnom gradu Srbije počeo je rad na novoj predstavi “Glumčina” posvećenoj Zoranu Radmiloviću, u režiji Ivana Bekjareva, dok će u Zaječaru uskoro krenuti snimanje filma o velikom glumcu.

Probe predstave će kasnije biti nastavljene u Narodnom pozorištu u Zaječaru, a čuvenog Radmilovića će igrati upravo Bekjarev, dok će uloge dve novinarke tumačiti Irena Stanković i Aleksandra Manasijević.

Bekjarev je adaptirao intervjue i novinarske tekstove o Zoranu Radmiloviću i spremio pozorišnu priču u kojoj su iznete i razne pojedinosti koje se ne znaju o velikanu srpskog glumišta, neprolaznog Kralja Ibija i Radovana Trećeg.

Bekjarev ističe da je veoma voleo Radmilovića i da je imao čast da sa njim igra u TV drami “Džangrizalo” i raznim radio dramama.

Ovo će biti povratak Bekjareva, inače i pedagoga, u pozorišni svet nakon duge pauze.

Predstava je osmišljena kao intervju s Radmilovićem, gde novinarke kroz pitanja govore sve ono što su drugi rekli o Zoranu, a cilj predstave je da se slavni glumac predstavi iz svih uglova.

Gotovo paralelno s tim, sprema se i film o ovom velikanu, u režiji Vladimira Ristića, po scenariju njegovog prijatelja, glumca Milana Cacija Mihailovića, partnera iz mnogih predstava, kao što je hit "Radovan III", izveden 300 puta.

Doprinos tom filmu dala je sestričina glumca Selena Visković, direktor Ustanove "Zoran Radmilović" Vladimir Đuričić i mnogi drugi.

Video: Voleo bih da zagrlim Zorana Radmilovića

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA