≫ 

Početak jeseni u Reflektor teatru: Pogledajte repertoar za oktobar 2020.

Sve predstave Reflektor teatra počinju u 20h, a izvode se na Dorćol Platzu (Dobračina 59b u Beogradu)...

  • 0
Reflektor teatar

Foto: Reflektor teatar/Promo

Reflektor teatar je poslednjeg dana septembra gostovao u Kraljevu, na festivalu Anfiteatar, sa svojom najnovijom predstavom Urednik, a sada se vraća u Beograd gde najavljuje oktobarski repertoar.

U nizu ovomesečnih izvođenja, prva na listi je predstava Sumnjivo lice koja će biti izvedena 13. oktobra. Ovaj pozorišni klasik, u produkciji Reflektor teatra, na sceni je već četiri godine, a nije rađen samo po čuvenom komadu Branislava Nušića, već o njemu i govori.

Reflektor teatar

Foto: Reflektor teatar/Promo

- Ipak, glavna stvar u predstavi jeste svevremenost principa: od Nušića, pa do bilo kada – ovako izgleda sistemsko nasilje i korupcija. Više nije hrabra dnevno-politička direktnost, nego metafora! Uvek je bilo ovako, kaže ova predstava. Pre četiri, šest i sto godina! Hvala Vam, Nušiću - napisala je Minja Bogavac, dramaturškinja predstave, na svom Tviter nalogu, nakon septembarskog izvođenja.

Već 19. oktobra, na scenu izlazi ekipa predstave Muškarčine. Ovaj pozorišni dokumentarac „o muškosti danas i ovde” uskoro će doživeti svoje 150. izvođenje. Analiziranjem poimanja maskuliniteta na našim prostorima, te kolažiranjem ličnih priča ko-autora, najigranija predstava Reflektor teatra, punih osam sezona, pokušava da odgovori na pitanje: „Šta znači biti Pravi muškarac u Srbiji danas?”

Nedelju dana kasnije, 26. oktobra, pred beogradskom publikom ponovo će biti izvedena Ekstremizam: Kako ja ovo sinu da objasnim?, pozorišni dokumentarac koji analizira uzroke i posledice ekstremizma, kroz lične priče i teorijska objašnjenja ove osetljive društvene teme.

Reflektor teatar

Foto: Reflektor teatar/Promo

Sve predstave Reflektor teatra počinju u 20h, a izvode se na Dorćol Platzu (Dobračina 59b), gde je moguće kupiti ulaznice.

Osim na blagajni, ulaznice se mogu nabaviti i na nekom od prodajnih mesta Tickets-a ili preko njihove online mreže, kao i rezervisati putem društvenih mreža ili broja telefona pozorišta: 060 308 88 60.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA