≫ 

Eva Ras o Bekjarevu: "Imao je samo 19 kad je došao u naše pozorište. Svi su mrtvi sem mene"

Glumica je kazala da od smrti ćerke ne ide na sahrane, ali da je na ovu morala da dođe

  • 2
Sahrana Ivana Bekjareva Eva Ras / Foto: Marko Jovanović

Sahrani glumca Ivana Bekjareva, koji je na večni počinak ispraćen danas u Aleji zaslužnih građana, prisustvovao je veliki broj kolega. Kako je rekla glumica Eva Ras, njoj je pred očima danas bio 19-godišnji Bekjarev, kakvog je upoznala kada se prvi put pojavio u pozorištu čiji je osnivač bio njen pokojni suprug Radomir Stević Ras.

- Ivan je imao samo 19 godina kada je došao u Rasovo pozorište. Bio je najmlađi, tamo smo već bili Petar Kralj, Slobodan Đurić, Josif Tatić, Aca Hrnjaković i ja... Svi su mrtvi, samo sam ja živa - kazala je Eva Ras.

Vidno dirnuta, ona je podsetila da je sutra godišnjica smrti njenog supruga.

- Ja inače ne idem po sahranama, ali ako je Beki izabrao dan pre Rasove godišnjice da se sahrani, morala sam da dođem. Vi znate da mi je Bata Živojinović rekao, kada sam Krunu sahranjivala, da ja više ne treba da idem po sahranama, osim na svoju.

- Ali Beki je došao kao dečko kod nas i 12 godina smo mi igrali zajedno u tom pozorištu. To je možda otrcana fraza, ali mi smo u tom pozorištu zaista bili braća i sestre. Nije ono slučajno bilo najbolje u Evropi. I Voja Brajović je tu bio. Njega sam zaboravila jer nam se pogledi razilaze otkad je odrastao. Voja je prvi put igrao kod nas i odmah je zamenjivao Petra Kralja koji je na Dubrovačkim igrama dobio ulogu Hamleta - prisetila se Eva Ras.

Ivan Bekjarev Ivan Bekjarev / Foto: ATA Images

Podsetimo, Ivan Bekjarev preminuo je u ponedeljak u 75. godini u Beogradu nakon što se više od mesec dana borio s koronavirusom. Glumac je krajem oktobra bio pozitivan na testiranju i tada je saopšteno da je obustavljeno snimanje filma "Bilo jednom u Srbiji".

Ostaće upamćen kao prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta, profesor glume na Akademiji umetnosti u Beogradu i po mnogobrojnim ulogama na filmu i televiziji. Ipak, najveću popularnost stekao je tumačenjem likova u kultnim TV serijama - ulogama Stevana Kurčubića u "Boljem životu" i Boška Despotovića u "Srećnim ljudima".

Video: Svetlana Bojković: Ivan se sada seli u naše uspomene i sećanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mica

    21. novembar 2020 | 16:50

    To su tii "umetnici", koji misle da je zemlja ravna ploča, a kada obole, onda kuku Lele.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA