• 0

Predstava o nasilju nad ženama "Sama je tražila": Istinite priče o heroinama iz Sigurne kuće

Tema ovog omnibus komada je nasilje nad ženama, i svi likovi su isključivo žene

  • 0
Sama je tražila

Printsrkin: YT/ PR Centar Public Relation Centre

Povodom svetske kampanje “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama u saradnji sa pozorištem Pan teatar iz Beograda, večeras od 20 sati na YouTube platformi biće prikazana predstava “Sama je tražila” grupe autora u režiji Ksenije Krnajski, u produkciji spomenutog pozorišta i Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Kampanja počinje upravo danas Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava se 10. decembra Međunarodnim danom ljudskih prava.

Emitovanje pozorišnog komada je jedna od aktivnosti kojom Komisija za rodnu ravnopravnost predsednika GO Zvezdara i ove godine učestvuje u globalnoj svetskoj kampanji “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" koju obeležava 1700 organizacija u više od 100 država sveta.

Predstava će moći da se pogleda danas, kao i 6. decembra, a link ka predstavi biće postavljen na sajtu GO Zvezdara i društvenim mrežama.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PozoristePanteatar (@pozoristepanteatar)

Tema ovog omnibus komada je nasilje nad ženama, i svi likovi su isključivo žene, koje u fragmentarnoj formi u vidu monologa predstavljaju svoje muke u položaju žrtve od strane muškaraca.

Autori priča su dramski pisci iz Srbije, Hrvatske, Irske i Švedske, većina višestruko nagrađivana za dramsko pisanje (Branislava Ilić, Danijela Kulezić - Vilson, Branka Stojković, Jasna Jasna Žmak, i drugi), a pored ličnih iskustava, policijski izveštaji su takođe bili inspiracija za nastajanje te drame sastavljene iz ispovesti žena.

U prikupljanu građe za ovu predstavu pozorište Pan teatar je značajne podatke dobilo od gospođe Vesne Stanojević iz “Sigurne kuće” u Beogradu i smatra ih partnerom u ovom projektu.

Hrabre žene igraju: Tijana Janković, Olivera Viktorović Đurašković, Branka Stojković, Maja Mitić i Bojana Đurašković.

U režiji Ksenije Krnajski, muziku je komponovao Ian Vilson, scenografiju i kostimografiju je realizovala Milica Grbić Komazec, a scenski pokret poznati glumac - Damjan Kecojević.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima