≫ 

UDUS osudio napad na Seku Sablić u Skupštini

"Ona je vrhunska umetnica, ovenčana najvećim nagradama i priznanjima, voljena i poštovana"

  • 8
Milena Dravić monografija, Seka Sablić Seka Sablić / Foto: A. Nalbantjan

Udruženje dramskih umetnika Srbije (UDUS) smatra da su ocene izrečene u Narodnoj skupštini na račun glumice Seke Sablić "nedoličan i nepatriotski čin", te da predstavljaju napad na Ustavom zagarantovanu slobodu izražavanja.

U saopštenju koje je UDUS uputio medijima i predsedniku Skupštine Ivici Dačiću navodi se da je Jelisaveta Seka Sablić glumačko i umetničko ime koje samo sebe brani svojom veličinom.

- Ona je vrhunska umetnica, ovenčana najvećim nagradama i priznanjima, voljena i poštovana. Njeno delo, pozorišno, filmsko i televizijsko, čine je živim kulturnim dobrom ove zemlje i naroda - navodi se u saopštenju.

Članovi UDUS-a uvereni su, kako navode, da će "svi koji su čuli šta je izgovoreno u Narodnoj skupštini prepoznati da to nije samo napad na Seku, nego i na sve građane koji umetnicu poštuju i vole, na kulturu naše zemlje, na pravo na slobodu da iznosimo svoja osećanja i mišljenje na bilo koju temu".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    30. novembar 2020 | 13:54

    Kad je dosta? Gde je granica? Kako ćemo sutra?

  • Slađana

    30. novembar 2020 | 14:10

    Skupstina mora da se izvini nasoj velikoj umetnici! Izlapeli, nepismeni, vulgarni covek je poslanik i to je sramota njegove stranke, a sada i sramota Skupstine i Srbije.

  • Miroslav

    30. novembar 2020 | 15:04

    Podrška velikoj umetnici, kao i redakciji Telegrafa. Molim vas, nastavite da informišete, istine gladno, čitalaštvo o bahatostima vlasti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA