• 5

Svetislav Bule Goncić o prvim koracima na mestu upravnika Narodnog pozorišta

- Treba imati u vidu da se nalazimo u jednom novom vremenu i jednoj novoj Srbiji - počeo je sa pričom glumac

 • 5
Svetislav Bule Goncić

Foto: ATA Images

Novoimenovani upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu, glumac Svetislav Bule Goncić izjavio je Tanjugu da je među njegovim prvim koracima na novoj poziciji definisanje koncepta rada ove institucije u skladu sa novim vremenom u kojem se nalazimo.

"Definitivno mislim da je, kada su moji prvi koraci u pitanju, tu najpre definisanje strategije i koncepta rada Narodnog pozorišta u skladu sa percepcijom ovog nekog novog vremena u kojem se nalazimo", izjavio je Goncić.

Kako on navodi, ne nalazimo se samo u jednom novom vremenu, već i jednoj novoj Srbiji.

"Treba imati u vidu da se nalazimo u jednom novom vremenu i jednoj novoj Srbiji, a Narodno pozorište je osnovna, prva republička institucija i u svakom estetskom i umetničkom smislu treba ispratiti ono što današnje vreme nosi... Treba prestati praktično administrirati estetiku jednog prošlog vremena", istakao je Goncić.

Po njegovim rečima, ovi prvi koraci sigurno su strateški i u cilju ponovnog formiranja identiteta Narodnog pozorišta ako je on ugrožen, ali i vraćanja dostojanstva ovoj ustanovi kao prvoj kući.

"Smatram da je to pitanje dostojanstva i ozbiljnosti koju Narodno pozorište nosi u prefiksu, kao svoju primarnu referencu... Nadamo se da Ministarstvo kulture sa ovakvim odlukama ima ideju da radi u kontekstu boljeg rada pozorišta, a samim tim i u interesu svih zaposlenih u njemu“, kaže Goncić.

Kako već ima iskustva u vođenju teatarskih kuća, Goncić ističe da se razmišljanje o tome šta je najurgentnije za rad u Narodnom pozorištu u racionalnom smislu odvija u nekoliko planova, kao i da se pitanje strukture samog pozorišta odražava na njegov kreativni deo.

"Ta razmišljanja su upravo vezana za strukturu koja praktično mora da odgovori jednom drugačijem vremenu, a da bi se s tim kroz kreativni izraz izašlo pred publiku... To je okvir u kojem ću se i ja kretati, istraživati, ispitivati taj prostor i to sigurno zajedno sa svim zaposlenima u Narodnom pozorištu", zaključuje Goncić.

Goncić je zamenio Ivanu Vujić Kominac na čelu Narodnog pozorišta, nakon što je ona razrešena te dužnosti na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije.

Video: Bosiljčić ispričao neverovatnu scenu o Džeju iz pozorišta: Ujedinio je ljude!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • 1x2

  Ovde se samo isplati biti aktivan u politici i sva vrata ti se otvaraju.

  29
  0

  Podelite komentar

 • Djordje

  Puno sreće i uspeha želim novom upravniku Narodnog pozorišta. Bule je afirmisan glumac i vredan čovek, za razliku od nekih drugih, koji su odavno prešli starosnu granicu od 65 godina, a "uspešno" vode pozorišta u Beogradu. Pretpostavljam da će i Terazije uskoro dobiti novu energiju i novi sjaj, umesto pokvarenih sijalica, neispravnog ozvučenja i pokvarnih slavina po toaletima.

  2
  31

  Podelite komentar

 • Marina

  Gonciću prvi govor pa politički. A šta je čudno preko politike si se i domogao svih funkcija.

  45
  2

  Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima