≫ 

Nikola Simić je 3 godine pred penziju dao otkaz, jednom otkrio kojim poslom je želeo da se bavi

A nije u pitanju gluma

  • 6
Nikola Simić Printskrin: Youtube/RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

Nikola Simić (1934-2014) je oduševljavao decenijama generacije svojim glumačkim bravurama. Glumac, koji nas je napustio na današnji dan 2014. godine, svojevremeno je želeo da se bavi pekarskim poslom, što je i navodio u intervjuima.

Nikola Simić je svojevremeno u intervjuu za RTS naveo da glumci nikada ne treba da odrastu.

- Mislim da sam ja. u suštini, ostao jedno veliko dete. Ne znam koliko je to dobro, ali mislim da je to jedna pokretačka snaga u meni. Mislim da glumci nikada ne treba da odrastu - rekao je Nikola Simić u emisiji "TV lica".

Nikola je u tom intervjuu priznao da je bilo sumnji da se bavi glumačkim poslom i hteo je da bude pekar.

- Otac nam je bio pekar. Svoje detinjstvo sam naravno proveo u pekari, iako je ta pekara u Ulici Vojvode Savatija porušena, ja tačno znam gde je šta stajalo. Mogu da nacrtam - rekao je Nikola Simić.

Glumac je bio takav da nešto što mu se ne dopada, to "saseče". Naime, Nikola je celu svoju karijeru proveo u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a tri godine pred penziju je dao otkaz i prešao u "slobodnjake".

- Kažu psiholozi da u životu svakog čoveka dođe trenutak kada oseti potrebu da promeni način svog života. Ja sam to vrlo često osećao, s obzirom da sam se četiri puta ženio i četiri puta razvodio.... Moj brat je uvek govorio da glumac ne treba da se ženi. I sada sa ovog stanovišta bio je potpuno u pravu. Međutim, ja nikada njega nisam hteo da slušam. Uvek sam slušao sebe. I mislim to je dobro, jer ja nikom nisam mogao da zamerim ništa, a sebi samom sam mogao, da kažem sebi u ogledalu: "Stvarno si takav i takav...." A ovo moram da kažem u kameru. Moj otac, kad god bih se ja oženio, on me gleda i kaže: "Moj sine, ti bolje da si se u*rao, nego što si se oženio." I mislim da su roditelji uvek u pravu, jer ono što roditelj može da oseti, to ne može niko - rekao je glumac.

Koja Vam je najomiljenija uloga Nikole Simića?

Video: Miki Manojlović o drugom delu Južnog vetra: Ne morate da čekate film da saznate Carevu sudbinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Саша

    9. novembar 2021 | 16:55

    Све улоге,али тесна кожа са њиме је врх.

  • SRBIN

    9. novembar 2021 | 18:06

    SVE JE ODRADIO MAESTRALNO,ALI BIH IZDVOJIO DEDA TRIPKA.

  • Geras

    9. novembar 2021 | 19:44

    Poznavao sam coveka lično.... Ekstremno pedantan čovek.... Ozbiljan.... Cak u nekim trenucima preozbiljan ali i veoma veliki profeaionalac u svom poslu.... Imao sam priliku da uživo slušam njegovu glumu Duska Dugouska.... Plakanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA