≫ 

Direktorka moskovskog državnog pozorišta dala otkaz zbog Ukrajine, Putina nije štedela

- Prijatelji, u znak protesta zbog ruske invazije na Ukrajinu, podnosim ostavku na mesto direktora državnog pozorište - napisala je na Fejsbuku Elena Kovalskaja

  • 12
Vladimir Putin Foto: Profimedia/Sputnik/Sergey Guneev

Elena Kovalskaja, dosadašnja direktorka moskovskog državnog pozorišta, odlučila je da da otkaz zbog situacije u Ukrajini. U svojoj objavi na Fejsbuku ona je indirektno "osula paljbu" po predsedniku Ruske federacije Vladimiru Putinu.

- Prijatelji, u znak protesta zbog ruske invazije na Ukrajinu, podnosim ostavku na mesto direktora državnog pozorišta. Nemoguće je raditi za ubicu i primati platu od njega. Završiću radove koji su započeti, na dobrovoljnoj bazi - napisala Elena Kovalskaja.

Podsetimo, situaciju u Ukrajini prokomentarisao je i srpski reditelj Emir Kusturica. On je "osuo paljbu" po Sjedinjenim Američkim Državama.

-- - Oni su nas bombardovali. Bez ratova oni nemaju industriju, nemaju progres. Rusija nije bombardovala Kijev, nikoga nije bombardovala. Rusija je ratovala dva puta sa Nemcima. A Anglosaksonci su zarađivali na tim ratovima. Za Ameriku je rat kao voda za žednog čoveka. Bez rata oni ne postoje - rekao je reditelj u intervjuu za ruski list "Izvestija".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    25. februar 2022 | 13:52

    Паметном доста! Колико је западњака дало отказ у знак протеста јер њихове земље врше агресију по Африци, Европи и Азији ?

  • Febo

    25. februar 2022 | 14:22

    Nista cudno,svaka zemlja ima svoje izdajnike,takozvanu petu kolonu(nije ni kod nas drukcije)

  • Keops

    25. februar 2022 | 14:06

    Treba znati da je u Rusiji mnogo katolika i prozapadno orijentisanih "umetnika".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA