37 godina bez Zorana Radmilovića: Bio je vrhuski glumac, a jedna situacija pokazuje da je bio "džek"

- Samo ime Zorana Radmilovića nosi za mene najlepše uspomene iz mladosti, jer je to dea Ateljea 212 i deo mog odrastanja - rekla je Suzana Petričević

  • 7
Zoran Radmilović Zoran Radmilović/ Printskrin: youtube/RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal

Zoran Radmilović je legenda srpskog i jugoslovenske kinematografije, a preminuo je na današnji dan, 21. jula 1985. godine. O njegovim glumačkim bravurama će pričati generacije i generacije, a uloge u predstavama "Radovan III", "Kralj Ibi", seriji "Priče iz radionice" i drugim ostavrenjima su ga učinile vanvremenskim.

Osim što je bio glumčina, bio je i ljudska veličina. To dokazuje i jedna situacija koji je ispričao jedan stanovnik Zaječara, grada u kojem se rodio Zoran Radmilović

- Kada je dolazio u kafanu "Timok", i kada uđe u kafanu "Timok", s vrata kaže: "Piće za celu kafanu". Bio je stvarno "džek" - rekao je stanovnik Zaječara za ZA MEDIA.

Zoranove kolege su imali samo reči hvale za Radmilovića.

- Samo ime Zorana Radmilovića nosi za mene najlepše uspomene iz mladosti, jer je to dea Ateljea 212 i deo mog odrastanja - rekla je Suzana Petričević.

- Ja sam imala tu sreću da sam ga gledala uživo... On je imao neverovatan dar i njegov osvrt na svet u kojem živi... - rekla je Nataša Ninković.

- Taj posao je pun ljubavi, razumevanja, nepredvidivih situacija, komičnih, životnih, blesavih, neobavezujućih, a punih ozbiljnosti i kvaliteta. To je život sa Zoranom bio - rekao je Aljoša Vučković.

Po kojoj ulozi vi pamtite Zorana Radmilovića?

(Telegraf.rs/izvor: ZA MEDIA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA