Premijera predstave "Tamni drvoredi" u teatru Vuk 21. decembra

"Tamni drvoredi" (Drvoredi) je predstava inspirisana istoimenom zbirkom priča Ivana Bunjina

  • 0
Predstava Tamni drvoredi Foto: Promo

Nebojša Broćić, koji ujedno potpisuje i režiju ove predstave, uradio je dramatizaciju vođen idejom da su propuštene prilike u ljubavi kao i životu, ono čemu se svesno ili nesvesno najčešće vraćamo.

Likovi ovog komada kroz pet zasebnih priča imaće priliku da se kroz sećanje vrate u trenutke svoje prošlosti koji su za njih bili prelomni na različite načine. Da li će i ko od njih će dobiti šansu za drugu prilku?

-Pošavši od uverenja da je od svih istina najdublja i najživotnija ona poetska, naša predstava traga za momentima spoznaje takve istine o našem životu, ali kroz sopstveni bol ili radost, ne samo razumom već i kožom. Odluke koje smo doneli ili izbegli da donesemo ostaju sa nama zauvek, imaju svoje posledice, ne samo po neposrednu budućnost, već na celinu života. Imaju i svoju cenu.

Inspirisani, pre svega, jedinstvenim stilskim izrazom proze Ivana Bunjina, "Bunjinovim brokatom", pokušali smo da, sada u dramskoj formi, osmislimo jedan specifičan, celovit svet. To je prostor koji će na svim nivoima – od dramaturškog, preko glumačkog i vizuelnog, pa na kraju neizostavno i rediteljskog, biti u prilici da prenese Bunjinovu bogatu poetiku publici dvadesetprvog veka, čistu u izrazu i bez izlišne patetike - Nebojša Broćić.

-Ideja je bila da se u formi držimo prepoznatljive siluete sa početka dvadesetog veka, sa blagom stilizacijom i decentnim akcentom na etno motive. Vizuelno prostor scene će odrediti tepih koji ujedno daje ton likovnom identitetu čitave predstave, kao i bela čipkana zavesa koja sem osnovne funkcije projekcionog platna sa sobom nosi i sentiment sećanja i duh prošlih vremena. Koferi i sanduci koji tokom igranja dobijaju funkciju upotrebnih predmeta pričaju u isto vreme i priču o životu kao kontinuiranom traganju i putovanju - Lidija Jovanović.

Režija i dramatizacija - Nebojša Broćić, kostim i scena - Lidija Jovanović, dizajn zvuka - Dušan Bauk, lektor - Olivera Broćić.

Igraju: Branislav Trifunović, Bojana Stefanović, Nemanja Stamatović, Vanja Jovanović, Anja Pavićević.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA