Vreme čitanja: oko 2 min.

"Bila je grad od žene. Urušila se kad joj je muž umro": Drugarica o teškim danima u životu Branke Veselinović

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako priča Nada, Branka je bila žena koja je lomila život, ali se "urušila" u momentu kada je Mlađa preminuo

  • 7
Branka Veselinović Foto: ATA Images/Antonio Ahel

- Sećam se, sedim ja na sajmu i grickam bananu. Ona prođe i kaže "Prijatno lepa damo", ja kažem "Izvolte, jeste za bananu", ona kaže "Pa jesam, što nisam, da se malo odorim" - priča Nada, prijateljca glumice Branke Veselinović koja se danas vinula u legendu. Ona za Telegraf.rs otkriva detalje o prijateljstvu sa Brankom i anegdotu sa njenim suprugom Mlađom.

Kako priča Nada, Branka je bila žena koja je lomila život, ali se "urušila" u momentu kada je Mlađa preminuo.

- Branka je živela punim kapacitetom. Govorila je mnogo jezika. Ako na sajmu naiđe Mađar ona će na mađarskom, ako naiđe Nemac ona će na nemačkom. Branka je bila fantastična. Da vi znate šta je ona bila dok je bila sa Mlađom, to je bio grad od žene. Urušila se kada je on preminuo. Bio je njena energija - kaže Nada.

Ona je sa nama podelila i jednu anegdotu po kojoj se sa osmehom na licu priseti Branke i Mlađe.

- Kaže meni Mlađa koji je bio izuzetan gospodin sa tri fakulteta, "Znaš Nado, ja govorim samo onda kad imam šta da kažem, a moja Branka lupa, lupa, lupa..", a ona je u stvari želela sve. Volela je ljude, volela je glumu i imala je mnogo snage - priseća se.

Kako priča Nada, njih dve su se upoznale na jednom sajmu devedesetih godina i od tada datira njihovo prijateljstvo.

- Sećam se, sedim ja na sajmu i grickam bananu. Ona prođe i kaže "Prijatno lepa damo", ja kažem "Izvolte, jeste za bananu", ona kaže "Pa jesam, što nisam, da se malo odorim". Od tad smo počele da se družimo. Mnogo smo putovale. Ja sam joj pomogla da se naprave obe njene knjige, a volela je stalno da traži neke nove ljude, neke nove žene, nova druženja, dok Mlađa nije bio takav - priča Nada.

Njena prva knjiga bila je proizvod truda kako Branke tako i Nade i mnogih ljudi koji su joj pomogli da sve njene spise pretvore u knjige jer je umela neretko da materijal beleži na salvete i razne papiriće.

- Za prvu knjigu sam se baš potrudila jer, kako bi njoj rekla Desanka Maksimović, ona piše na salveti, na svim papirićima ovog sveta i onda je jednom iznela pred Desanku te svoje papiriće, pa joj je tada rekla "Branka ovo ti vredi, sedi pa sredi". Pomogao je i Moša Odalović i ja sam našla neke ljude koji su joj to pretvorili u knjigu. U njoj je pisalo, "Osećam se vesela, radosna i mlada, kada nama dođe naša mila Nada" - priča Brankina višedecenijska prijateljica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusanka

    8. februar 2023 | 16:51

    Branka Veselinovic nije zasluzila, da bude vazna i udarna vest?! Vaznije su starlete i mafija, nego zena, koja je celi svoj zivot posvetila deci i kulturi. Realiti program i seks uzivo u nasoj drzavi zauzimaju udarno mesto. A kako i nebi, ako su nam ministri sa kupljenim diplomama

  • Đ

    8. februar 2023 | 18:48

    Jedna je Branka! Obeležila je mnoga detinjstva svojim radom. Svojim predstavama, emisijama, humanitarnim radom... Otišla je u večnost nakon 105 godina života. Onaj ko za nju nije čuo je duhom veoma siromašan. Mogu reći samo jedno veliko HVALA!

  • Hvala

    8. februar 2023 | 18:41

    Dama, drugarčina, žena koja je drugima izaziva osmeh na lice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA