• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ljudima to fali - da se malo smeju i izmeste iz svakodnevice"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Branislava Podrumac je rekla da je "Pariski život" spoj fantastičnih glumaca i pevača i komedija "koja je sve vreme prisutna na sceni".

  • 0
Branislava Podrumac

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Operska pevačica Branislava Podrumac je u emisiji Tanjug Reflektor govorila o svojoj ulozi u opereti "Pariski život" u "Madlenijanumu".

Podrumac je rekla da je "Pariski život" spoj fantastičnih glumaca i pevača i komedija "koja je sve vreme prisutna na sceni".

"Ljudima to fali - da se malo smeju i izmeste iz svakodnevice", naglasila je umetnica.

"Pariski život" za Podrumac nije predstavljao težak zadatak, pošto je imala već dosta iskusta u operetama, a ovde tumači lik glumice Metele koja je "fantasitčna, prelepa, duhovita".

"Meni je bio više akcenat na glumi. Pevački mi nije bila toliko teška. Više u nekom srednjem registru je napisana tako da nisam morala mnogo da se raspevavam", objasnila je Podrumac.

Prema njenim rečima, reditelj Robert Bošković iza sebe u "Madlenijanumu" ima dve izuzetno uspešne opere "Pariski život" i "Veselu udovicu", i kad "radi mora sve fascinantno da bude" - i atraktivno.

"To je urađeno toliko dobro da zaista nemate praznog hoda, sve vreme imate živu scenu. Gluma, pevanje, igra... Mi smo akrobate u nekim trenucima. U 'Veseloj udovici' spuštamo se sajlama sa plafona", naglasila je Podrumac.

Predstava "Pariski život" prođe toliko brzo, posetioci se čitavo vreme smeju i nema dela koji nije zanimljiv, primetila je umetnica.

Podrumac sa klaviristom Milivojem Veljićem ima duo No baundris (No Boundaries) koji već sedam godina nastupa za turiste na putovanjima brodom Dunavom između Novog Sada, Beograda i Golupca.

Prema njenim rečima, ove godine imaće više od 50 takvih koncerata, na kojima se kreću kroz sve žanrove, od mjuzikla, operete, šansone, do rok balada, na 50 jezika uključujući kineski i japanski.

Podrumac je istakla da im se posebno Amerikanci, koji nikad ranije nisu bili kod nas, zahvaljuju i nastup doživljavaju kao spektakl.

Jedna od izvođenih pesama je i narodna "Ruse kose curo imaš", koju Podrumac i Veljić izvode u balkanskoj verziji, odnosno prave poređenje da ljudi shvate da je ista melodija u bugarskoj, makedonskoj i srpskoj izvedbi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA