≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Održana premijera predstave "Otac" u režiji Paola Mađelija u Ateljeu 212: Brojne javne ličnosti je pogledale

Vreme čitanja: oko 1 min.

Publiku u pozorištu "Atelje 212" na sceni su oduševili Voja Brajović, Hana Selimović, Ivan Mihailović, Dragana Varagić i Isidora Simijonović i Marko Grabež

  • 0

Predstava "Otac" nastala po tekstu Florijana Zelera u režiji Paola Mađelija premijerno je izvedena na Svetski dan pozorišta na sceni Ateljea 212.

Reditelj Paolo Mađeli se režijom komada "Otac" posle trideset pet godina pauze vratio u pozorište u kojem je ostvario antologijske predstave.

Sinoćnja premijera bila je inspirisana drugim delom Zelerove trilogije ("Majka", "Otac" i "Sin") čija je priča fokusirana na ostarelog oca koji se bori sa demencijom.

Publiku u pozorištu "Atelje 212" na sceni su oduševili Voja Brajović, Hana Selimović, Ivan Mihailović, Dragana Varagić i Isidora Simijonović i Marko Grabež.

U ovoj tragikomičnoj porodičnoj drami Zeler se bavi procesom starenja i, u datim okolnostima, izvrnutim odnosom oca i ćerke, o ljubavi i gubitku, i dovodi u pitanje i postojanost kategorija istine i realnosti.

Dramu je prevela Ivana Dimić.

Dramaturškinja je Željka Udovičić Pleština, scenograf Darko Nedeljković, kostimograf Leo Kulaš.

Muziku je komponovao KOIKOI, tekstove songova napisala je Džoja Mađeli, korepetitorka Ana Ćosović, a koreograf Boris Lukman.

Premijera predstave Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Najuzbudljiviji dramski pisac današnjice, kako su Zelera okarakterisali kritičari Gardijana, debitovao je kao filmski reditelj upravo ovom dramom 2020. godine.

Osvojio je nagradu Oskar, zajedno sa Kristoferom Hemptonom u kategoriji za najbolji adaptirani scenario, prestižno priznanje pripalo je i Entoniju Hopkinsu za naslovnu ulogu, a film "Otac", uz šest nominacija za Oskar i Zlatni globus, dobio je i nekoliko BAFTA nagrada.

Dramska trilogija "Majka", "Otac", "Sin" donela je Zeleru Molijerovu nagradu i danas se ubraja među najizvođenije na svetskim scenama.

Brojne javne ličnosti pogledale su predstavu. Pogledajte i ko u galeriji:

Video: Legendarni italijanski reditelj: Grad koji mi je otvorio sva svetska vrata je bio Beograd

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA