Vreme čitanja: oko 1 min.

"Kaleidoskop sećanja i snova" na teatarskom festivalu u Šapcu

Vreme čitanja: oko 1 min.

U takmičarskoj selekciji na "Pozorišnom proleću" u Šapcu pet predstava pozorišta iz Srbije

  • 0
Pozorišno proleće Foto: Pozorišno proleće/Promo

Sedmi po redu teatarski festival "Pozorišno proleće" otvoriće večeras u Šabačkom pozorištu predstava Ateljea 212 „Rolerkoster“, po tekstu Jelene Кajgo u režiji Milice Kralj, a do 29. aprila publika u Šapcu videće još četiri predstave u takmičarskoj selekciji:„Galeb“, Narodnog pozorišta Sombor u režiji Milana Neškovića, „Što na podu spavaš“, po istoimenom romanu Darka Cvijetića u dramatizaciji i režiji Kokana Mladenovića (Srpsko narodno pozorište Novi Sad, Gradsko dramsko kazalište „Gavela“ Zagreb, Narodno pozorište Sarajevo i MESS Sarajevo), slede „Uspavanka za Aleksiju Rajčić“, Đorđa Kosića u režija Juga Đorđevića (Narodno pozorište Beograd, Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ i Sterijino pozorje Novi Sad) i „Bilo jednom na Brijunima“, po tekstu i u režiji Kokana Mladenovića (Joca Art, Milan Marić i Branislav Trifunović, u saradnji sa Centrom za kulturu Svilajnac i Bitef teatrom Beograd).

U čast nagrađenih, van konkurencije poslednje festivalske večeri ansambl Šabačkog pozorišta će premijerno odigrati „Mračnu komediju“ Pitera Šefera, u režiji Petra Jovanovića.

Selektor dr Miodrag Radonjić je saopštavajući svoj izbor predstava u takmičarskoj selekciji istakao da je razmišljajući o temama, žanrovskim i stilskim raznovrsnostima uvideo da se u svakoj od njih pronalaze naglašeni ili diskretni motivi sećanja i snova. Iz toga je proizašao moto festivala "Kaleidoskop sećanja i snova".

Šabačko "Pozorišno proleće" je jedan od najmlađih pozorišnih festivala u Srbiji koji predstavlja najuspešnije nove produkcije institucionalnih pozorišta Srbije.

Ponosni na dugu tradiciju pozorišnog života u svom gradu koja datira iz 1840. godine kada je u Šapcu odigrana prva predstava, Šapčani sa velikim interesovanjem prate dešavanja na teatarskom proleću. Ulaznice po ceni od 1000 dinara rasprodate su u kratkom roku za skoro sve predstave i veoma mali broj se još uvek može kupiti na biletarnici ili onlajn preko sajta Šabačkog pozorišta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA