Vreme čitanja: oko 1 min.

Obnova predstave "Karijus i Baktus" u Pozorištu lutaka "Pinokio"

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Pozorištu lutaka "Pinokio" će biti premijerno izvedena obnova predstave "Karijus i Baktus" u nedelju 12. novembra 2023. godine u 17 časova

  • 0
Predstava "Karijus i Baktus" Foto: Promo/ Vojislav Savić

Predstava je premijerno izvedena 2004. godine, u režiji Stevana Bodrože, po tekstu Igora Bojovića, koji je adaptacija teksta autora Turbjerna Egnera. Dizajn lutaka i scene uradila je Stefanka Kiuvlieva.

U predstavi igraju: Anita Branković i Ivana Todorović.

Priča o Karijusu i Baktusu je moderna norveška bajka o dva dečačića - đavolčića koji žive u ustima dece koja ne peru zube. U tim zubima oni buše tunele, prave kuće sa dnevnim i spavaćim sobama, balkonima i garažama za svoje automobile od medenjaka. Ovi veseli luckasti anti-junaci raduju se kada u usta devojčice Jece (koja je njihov najnoviji domaćin) upadaju slatkiši i karamele, a očajni su kada Jeca pere zube ili ide kod zubara, i kada u njihov dom dolaze strašna četkica za zube ili još strašnija bušilica. Karijus i Baktus bivaju izbačeni iz Jecinih usta, a na kraju ove priče svakako je najsrećnija Jeca koju više ne bole zubi.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA