Vreme čitanja: oko 1 min.

"Žanr operete je nepravedno potcenjen": Jadranka Jovanović o spektaklu u Trstu, tituli Tesla ambasadora

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Umetnica je navela da je to bio veliki spektakl u trajanju od skoro tri sata uz pratnju Simfonijskog orkestra Friuli Venecija Đulija

  • 0
River Fest Foto: ATA Images/Antonio Ahel

Operska primadona Jadranka Jovanović nedavno je dobila međunarodno priznanje za doprinos negovanju operete u Trstu, gde je 28. decembra u teatru Roseti održan i tradicionalni gala koncert.

Umetnica je gostujući u Jutarnjem programu navela da je to bio veliki spektakl u trajanju od skoro tri sata uz pratnju Simfonijskog orkestra Friuli Venecija Đulija, piše RTS.

"Ovoga puta, ja kao jedan od dobitnika, dodelila sam nagradu mom dragom kolegi Armandu Ariostiniju. Nisam slučajno ja pozvana da baš njemu uručim nagradu, jer smo se mi tokom čitavog niza nastupa susretali na različitim scenama sveta, a i debitovali smo zajedno u Milanskoj skali. Bilo je divno da baš iz mojih ruku ja ostvarim želju žirija koji je ovoga puta njega odabrao", rekla je Jadranka Jovanović i dodaje:

"Moram da kažem gledaocima, žanr operete je nepravedno potcenjen, jer ne zaboravite da u opereti jedan umetnik ne samo da peva, nego peva igrajući, dakle, mora da bude veoma spretan scenski, ima ozbiljne govorne dialoge, dakle, nešto što zahteva jedan sveobuhvatan, ozbiljan talent. Ja sam, naravno, i nastupila na koncertu. Bilo je nas šestoro umetnika, četiri iz Italije kolega, jedan Rus i ja iz Srbije", navela je ona.

Jadranka Jovanović je dobila od Ministarstva spoljnih poslova dobila priznanje, titulu Tesla ambasadora.

"Svakako je velika čast sve što se vezuje uz ime našeg i svetskog velikog, genijalnog naučnika, Nikole Tesle. Zaista sam počašćena. Nisam ja jedina, čitav niz ljudi i iz inostranstva, i iz naše zemlje, koji su učestvovali u ovoj akciji, velikoj akciji Ministarstva spoljnih poslova, zapravo promociji strategije Tesla – energija mira", rekla je Jadranka Jovanović i dodaje:

"Samo da spomenem da ništa nije slučajno, jer sam ja još 2007. godine pevala Rekvijem za Nikolu Teslu, naše velike kompozitorke Ksenije Zečević", navela je ona na kraju gostovanja u Jutarnjem programu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA