Vreme čitanja: oko 1 min.

Predstava "King" iz Dablina 14. i 15. marta u Bitef teatru u okviru Beogradskog irskog festivala

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Beogradski irski festival biće održan 8. do 18. marta, a njegov osnivač je Jaš Kaminski, ljubitelj umetnosti i Irac koji voli Beograd

  • 0
Pozorište, sala, predstava, sedište Foto: Pixabay

Pozorišna trupa Fišembl (Fishamble) izvešće predstavu "King" 14. i 15. marta u Bitef teatru, u okviru 12. Beogradskog irskog festivala, najavili su organizatori.

"'King' je uzbudljiva monodrama, u formi teatra plesa i pokreta, za koju su glavni glumac Pat Kinevan (Pat Kinevane) i Fišembl dobili prestižnu Olivier nagradu (The Olivier Award), koja nosi ime po glumcu ser Lorensu Olivijeu", saopštio je festival.

Kako je navedeno, predstava reditelja Džima Kalitona (Jim Culliton) je "priča o usamljeniku Luteru, koji nosi ime po Martinu Luteru Kingu, danju ne izlazi iz svog doma a noću se 'pretvara' u jednog sasvim drugog kralja - Elvisa Prislija".

"Život koji živimo određen je našim ličnim i kolektivnim istorijama, poručuje Kralj. Na svakom koraku nas nešto ili neko ograničava ali nas to ne sprečava da se nadamo i da plešemo, kako to čini Kinevan dok s džogerom imitira Prislija", navedeno je u saopštenju.

Beogradski irski festival biće održan 8. do 18. marta, a njegov osnivač je Jaš Kaminski, ljubitelj umetnosti i Irac koji voli Beograd.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA