Vreme čitanja: oko 1 min.

Pogledajte kako je bilo na premijernoj obnovi predstave "Oliver Tvist" u UK "Vuk Karadžić"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj komad se tako vratio na repertoar nakon četiri godine pauze

  • 0
Premijerna obnova predstave za decu "Oliver Tvist" prema istoimenom romanu Čarlsa Dikensa, u režiji Milana Karadžića odigrana je u UK "Vuk Karadžić" u produkciji pozorišta za decu "Boško Buha" Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Premijerna obnova predstave za decu "Oliver Tvist" prema istoimenom romanu Čarlsa Dikensa, u režiji Milana Karadžića odigrana je u UK "Vuk Karadžić" u produkciji pozorišta za decu "Boško Buha".

Ovaj komad se tako vratio na repertoar nakon četiri godine pauze. U predstavi su igrali Uroš Jovčić, Nemanja Oliverić, Teodora Ristovski, Miloš Vlalukin, Marko Gvero, Katarina Gojković, Marko Pavlović, Marko Janjić, Vladimir Tešović, Aleksandra Simić, Branislav Platiša i Đorđe Kadijević.

Inače, "Oliver Tvist" je drugi roman Čarlsa Dikensa, a originalno je bio objavljivan u nastavcima, od 1837. do 1839. godine.

""Oliver Tvist" je veliki i ozbiljan roman, i u njemu je najvažnija priča, koja je veoma napeta i uzbudljiva. Zato je knjiga u to doba objavljena u nastavcima. Bio je to prvi roman koji je privukao malograđanstvo, ali to nije taj sloj ljudi koji se danas smatra. Knjiga je zapravo privukla najširu moguću publiku, obraćao se zaista svima, iako je pisan za decu", rekao je Milan Karadžić prošle nedelje na konferenciji za medije.

Glumac Uroš Jovčić je tada otkrio da mu je "Oliver Tvist" jedna od omiljenih predstava u kojima je igrao, prava grandiozna.

Pogledajte kako je bilo na premijernoj obnovi predstave "Čarls Dikens" u UK "Vuk Karadžić":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA