≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Počelo 69. Sterijino pozorje u Novom Sadu: "Bilo jednom u Novom Sadu“, u režiji Andraša Urbana na otvaranju

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

''Sterijino pozorje'' traje do 3. juna.

  • 0
69. Sterijino pozorje u Novom Sadu Printskrin: Tanjug

Pozorišni festival „Sterijino pozorje“ otvoren je večeras 69. put u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu izvođenjem prve predstave u takmičarskoj selekciji „Bilo jednom u Novom Sadu“, u režiji Andraša Urbana.

Prema rečima direktora festivala Miroslava Radonjića, sledeća godina je jubilarna, tako da su već ove u projekat ušli vrlo ambiciozno.

''Sterijino pozorje je od samih početaka kulturni događaj par ekselans. Mi smo institucija sa bogatim i drugim delatnostima. Sam festival je pozorišna Liga šampiona za ovaj deo Evrope. Ove godine imamo predstave iz svih bivših republika Jugoslavije, svima je stalo da dođu ovde i da se takmiče'', kazao je Radonjić za Tanjug.

Selektorka doktorka Ana Tasić rekla je da je u procesu selekcije programa pristiglo oko 70 predstava iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

''Ono što je specifično ove godine jeste da ima manji broj predstava iz Srbije. Imamo i tri praizvedbe savremene srpske drame što je najvažniji segment pozorja pošto ono promoviše savremenu dramaturgiju. Sve predstave koje će biti prikazane tematski su objedinjene donekle, potragom za značenjem u vremenu u kom živimo'', rekla je Tasić u izjavi za Tanjug.

Novina na ovogodišnjem festivalu je da se u saradnji sa Arenom cineplex organizuju i „Filmski krugovi“, gde će biti prikazano šest filmova na temu ''jugoslovenstva''.

''Sterijino pozorje'' traje do 3. juna.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: U Užicu otvoren 60. pozorišni festival "Joakim Vujić"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA