Najpovoljnije evropske metropole za iznajmljivanje automobila: Podgorica prva na listi, a Beograd?

Na osnovu istraživanja kompanije "Choose My Car" cene iznajmljivanja automobila u Evropi su dostigle svoj najniži nivo. Evo koje metropole su najpovoljnije....

  • 6
Auto na ulici, automobil, devojka Foto: Pixabay

Ukoliko ste planirali da putujete u neki evropski grad, a želeli biste da ste da iznajmite automobil, dobro je znati da glavni parametar za biranje rent-a-kar agencije predstavlja cena usluge koja zapravo zavisi od lokacije koju želite da posetite.

Istraživanje koje je sprovela kompanija Choose My Car je otkrilo u kojim evropskim metropolama je najpovoljnije iznajmiti automobil, a za koje zemlje morate da budete spremni da odvojite nešto veći budžet.

Možda ćete se iznenaditi ali prva na listi najpovoljnijih metropola u kojoj možete iznajmiti rent a car vozilo je Podgorica.

Prema podacima objavljenim na portalu Lonely Planet u glavnom gradu Crne Gore možete iznajmiti automobil za samo 37 dolara nedeljno. Poznati sajt za putovanja piše da iako je reč o manjoj evropskoj prestonici, Podgorica nudi mnogo atrakcija - fenomenalne galerije, prelepe parkove i odlične kofi šopove.

Takođe se navodi da Podgorica leži na dve reke - zapadno Morača, a Ribnica zaokružuje istočni deo grada, a ukoliko tražite da pobegnete iz gradske vreve, Lonely Planet preporučuje da posetite Staru i Novi Varoš.

Podgorica Foto: Pixabay

Na drugom mestu se nalazi Beograd. Ukoliko biste želeli da iznajmite automobil na sedam dana, za to bi morali da odvojite 50,65 dolara. Beograd se smatra jednim od najživljivljih gradova prepunih dešavanja, a dok budete krstarili njegovim ulicama videćete socijalističke blokove stisnute između remek dela umetnosti i ostataka habsburške zaostavštine. Sa suprotne strane će vas sačekati osmanske relikvije i socijalistički monoliti, piše poznati svetski turistički portal.

Beograd Foto: Pixabay

Odmah iza glavnog grada Srbije, ubedljivo četvrto mesto zauzeo je Zagreb. Prema istraživanju Choose My Car iznajmljivanje automobila je u ovoj metropoli takođe veoma povoljno - za sedam dana cena iznosi oko 66,06 dolara u proseku. Ukoliko biste rentirali vozilo, dobili biste priliku da pretražite zabačenije delove grada gde su lokalni ulični umetnici pretvorili betonske zidove u raznobojne murale.

Na listi se takođe nalaze naše komšije. Sarajevo je na četvrtom mestu, sa prosečnom cenom od 69,63 dolara koliko je potrebno da odvojite za nedelju dana, dok je peto zauzela Atina za koju je potrebno izdvojiti 106,14 dolara nedeljno.

Da li ste nekada iznajmljivali automobil u nekoj od evropskih prestonica? Kakvo je vaše iskustvo i koliko novca ste morali da izdvojite? Pišite nam u komentarima...

(Telegraf.rs/K.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA